Yemeğinizi hızlı yer kısa sürede midenize mi indirirsiniz , yoksa tadını çıkara çıkara yavaş yavaş mı yersiniz? Hem sağlık hem kilo açısından en doğrusu yavaş yemektir.. Hele birde sohbet eşliğinde yenilen kahvaltı ve yemeklerin tadına doyum olmaz.. Lezzetini veren sohbettir..
Hayatım boyunca hızlı bir şekilde yemek yediğimi hatırlamıyorum. Zamanım az ise, Yemeğe ya yemem, ya da yarım bırakırım, ama kesin o ki, Hızlı bir şekilde bitirmem. Nedenini bilmek istemiyorum, Şayet yemeğimde hep bir romance aramamdır sorun, Belki eksiklikleri avutarak doldurmak içindi bu, Ama yine göz ardı edemediğimiz şu ki, Yemeğin ister bir parça kupkuru ekmek olsun, Hangi ambiyansta ve kiminle paylaştığın önemli, Hele Bir dene ve gör, O kuru ekmek parçasının, şirin tatlıya dönüşümünü.
Yemeği ağızda çokça çiğnemek lazım ilk sinirim ağızda başlıyor. Midemizin rahatsız olmaması için kural budur. Ayrıca uzun süre ağızda kalan yemek beyine gönderdiği sinyallerle doyum hissi de verir. Ancak bazı şartlar da işyerlerinde mesela hızlıca yemek zorunda kalıyoruz. Normal ve doğru olan uzun süre çiğneyerek yutmaktır yemekleri. Çok yemeden midemizde boşluk bırakacak kadar yiyerek terk etmeliyiz sofrayı. Yazın için teşekkürler. Güzel ve önemli bir konu.
En İyi Cevaplar