Merhaba arkadaşlar mantı yapıyorum, fırında mı, yoksa haşlama mı yapsam? Mantının yanına yapılabilecek yemekler neler, ayrıca yanına garnitür olarak ne verebilirim?mantı yanında ne yenir
Mantı ev mantısıysa sofranın baş tacı olacak tarzda bir yemektir. Sevmeyeni olmayan bu güzel yemek iki türlü yapılır: Nohutlu mantı ve kıymalı mantı. Nohutlu mantı daha çok Trakya bölgesinde yapılan bir mantı türüyken kıymalı mantıysa ülkenin tamamı tarafından benimsenmiş mantı çeşididir. Kıymalı olan daha çok Kayseri ilinin sembol yemekleri ardında yerini almıştır.
Misafirlere mantı yanında ne ikram edilir?
Yoğurduyla ikram edilen mantı içeriği nedeniyle aslında yanında başka yemek gerektirmez. Çünkü yoğurdu prebiyotik, hamuru karbonhidrat, içindeki kıymaysa protein içeren bu besin başlı başına doyurucu özellik taşır. Eğer mantı yanında ikramlık sunulacaksa bu çok hafif içerikli mümkünse zeytinyağlı aperatiflerden oluşmalıdır.
Mantının yanına ne gider?
1-) Taze fasulye
Yoğurtlu mantının yanına ne gider?
Taze fasulye nasıl yapılır?
Elle koparılarak kırılan taze fasulye daha lezzetli olur. Önce fasulyeleri kırın, ardından zeytinyağıyla soğanı haşlayın.
Bu alamadan sonra kırdığınız fasülyeleri ekleyin. Yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kavurun.
Domates sosunu ekleyin 4 dakika daha kavurun.
Şeker ve kırmızı biber ekleyin son kez karıştırıp içerisine 1 litre su ekleyin.
Kısık ateşte 1 saat pişsin. Ardından tuzunu ekleyip karıştırın ocağın altını kapatın.
Etli versiyonu için sitede müthiş bir tarif var Tık tık
2-) Enginar yemeği
Mantının yanında ne yenir? Enginar yemeği...
Portakallı enginar yemeği nasıl yapılır?
Öncelikle enginarlar küp küp doğranır.
Ardından garnitürle beraber tencereye atılır.
Daha sonra içerisine bir kuru soğan 4 diş sarımsak doğranır.
1 bardak sıkılmış portakal suyu ve 4 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilir.
Az miktar tuz da eklenir kısık ateşte pişirilir.
Farklı bir enginar tarifi istiyorum diyenler için de bir tarif mevcut Tık tık
Öncelikle 1 kabak, 1 havuç, 2 patates, 1 baş soğan 1 tencereye küp küp doğranır ve 8 bardak suda haşlanır.
Ardından blenderdan geçirilir. İçerisine isteğe göre tavuk bulyon ilave edilebilir. Biraz daha kaynatılır 2 bardak su ilavesi yapılabilir. Tuz eklenir.
En son işlem olarak tereyağında nane ve kırmızı pulbiber haşlanır çorbanın üzerine dökülür.
DDaha farklı bir lezzet arıyorum diyenler için Tık tık
Mantı yoğurtla yenen bir ana yemek olduğu için yanında genelde salata ya da turşu gibi garnitürler servis etmek iyidir.
Mantının yanında ne yenir?
Mantının yanına ne gider?
Ben mantı yaptığımda yanına başka bir yemek yapılacaksa zeytinyağlılar eklemeyi tercih ediyorum.Çünkü ağır bir hamur işi yerken yanında zeytinyağlı midemizi yormaz. Özellikle çorba ile başlamak sofranızı ve midenizi rahatlatacağından şiddetle tavsiye ederim. Tatlı olarak da hamur tatlıları ya da şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar tercih edilebilir.
Mantının yanına ne yapılır?
Tanesiz bir çorba Zeytinyağlı fasulye Mantı Sütlü bir tatlı _ puding
Güzel soru. Öncelikle tabii ki yoğurtlu bir şeyler. Bence en iyisi tarator. Havucu rendeleyip tavada soteleyip yoğurtla karıştırıyorsun, ben bazen ana öğün olarak bile tüketiyorum. :) Patlıcan salatası da yakışır, ağır olmaz dersen fırında patates de güzel bir seçenek.
Mantı unlu birşey olduğu için , daha hafif ve orantılı tatlar olması açısından sebzeli bir yemek uyabilir. Ben taze fasulye yemeği yapmıştım denge güzeldi. Afiyet olsun :)
Mantıyı 🥟 çorba olarak yap güneyliler gibi yanına da döğme pilavı bir de tereyağı ile tavada pekmezi karıştır 😋😋😋😋😋 öyle garnitür filan gerekmez illa yeşillik oldun dersen biraz roka yeşil soğan limon da şart sabah sabah bu sorular sorulur mu bee 😋😛😝😜🤪😤😢
Yoğurtlu olduğu için aslında içeceğe gerek yok ama illa bir şey içilecekse bence sağlık açısından şalgam ya da ev yapımı limonata veya komposto olabilir. Kolada öneriliyor ama ben kola içmiyorum gazoz içerim ama o da mantının yanında gitmez o yüzden ev yapımı limonata ya da komposto benim tercihim
Bence tercihini gazozdan yana kullan kola alma limonata ve komposto hemen olmaz o yüzden gazoz al ama spirite fruko falan değil de çamlıca ya da niğde gazoz olsun
Ben tatlarına göre değil maekalarına ve hangi ülkenin malı olduğuna göre alıyorum. Buna göre spirite ve fruko almam borjomiyi bilmiyorum avşar marka hiç görmedim. Çamlıca, uludağ ve niğde gazoz tercihimdir bir de Safranbolu'nun meşhur Bağlar Gazozu vardır o da çok güzeldir ama Safranbolu hariç hiçbir yerde yok o yüzden ona ulaşmak zor bundan başka hangi şehirlerde oraya özgü gazoz üretiliyor bilmiyorum