Şimdi Efenim kendisi bir tür atıştırmalık gibi çiğ tüketebilinirmiş. :D Ben hiç yemedim ama bir nebzede olsa tadını merak ettim. :) Siz daha önce yediniz mi? Ya da yer misiniz? :) #kablelsoruyor
Evet, birkaç kez denedim, özellikle Doğu Anadolu’da yapılan pastırmayı severim. Ama kurutulmuş eti sade atıştırmalık olarak değil, yemeklerde de kullanıyorum. Özellikle kış aylarında et bulmak zor olunca kurutulmuş olanlar iyi bir alternatif. Ama çok tuzlu oluyor bazen, o yüzden bol su içmek gerekiyor. Yine de tadı yoğun ve doyurucu. Birkaç dilim kurutulmuş et, peynir ve ekmekle harika bir ara öğün oluyor. Ama sık tüketmiyorum, daha çok özel günlerde. Damak tadına göre değişir, ben seviyorum.
Hazır satılanların hangi etten yapıldığı şüpheli ya. A101 ile BİMe sucuk vs üreten şirketlere ama medya belli kişilerin elinde oldugu için kimsenin haberi olmuyor neredeyse, ondan evde yapmak lazım en iyisi. Kurban zamanı unutmazsam etin bir kısmını kaçırıp kurutmak lazım nasıl yapıldıgını gösteren videolar varsa :D
En İyi Cevaplar