Türk mutfağımın bilhassa meşhur günlerinin vazgeçilmez yemeği mercimek köftesinin besin değeri, özellikle mercimek ve bulgurdan dolayı çok yüksektir. Kolay hazırlanabildiği için çok tercih edilip severek tüketilen lezzetli bir yemektir. Genellikle çay saatlerinde veya garnitür olarak akşam yemeğinde sunulur. Mercimek köftesi yanına çok iyi giden ve benim çok sevdiğim, tercih ettiğim aperatif yemekleri de yazıyorum.
Mercimek Köftesinin Yanına Ne Gider?
1- Makarna Salatası
Mercimek köftesinin yanına yine kolay ve doyurucu olan makarna salatası tercih edilebilir. Özellikle gün sofralarında her zaman mercimek köftesinin yanında yerini bulur.
2- Patates Salatası
Benim çok sevdiğim ve mutlaka mercimek köftesinin yanında bulunması gereken yemek patates salatasıdır. Çok kısa zamanda hazırlanıyor, çok doyurucu ve pratik.
3- Börek Veya Poğaça Çeşitleri
Mercimek köftesinin bulunduğu sofrada hamur işi olmazsa olmaz tabi ki. İster patatesli, ister peynirli ve isterse de kıymalı poğaça veya börek çeşitleri tercih edilebilir ve yanına çok yakışır.
4- Turşu Ve Marul
Birçok kişi mercimek köftesini aynı çiğ köfte gibi marulun arasına sarıp yemeyi çok sever ve yanında turşusunu eksik etmez. Bundan dolayı marul ve turşu ikilisi de olamazsa olmazdır.
5- Kek Ve Kurabiye Çeşitleri
Tuzluları saydığımıza göre en sevdiğim bölüme geçebiliriz: Tatlılar! Ben mercimek köftesinin yanına şerbetli tatlıları çok tercih etmiyorum. Bence mercimek köftesinin yanına yakışan tatlılar kurabiye ve kek çeşitleridir. Yanında çayı da unutmuyoruz elbette. 😍
Mercimek köftesinin yanına ne yapılır az çok fikriniz olmuştur diye ümit ediyorum. Şimdiden afiyeetler olsun. :)
Fellah Turşusu diye bilinen somak ekşisinin kaynatılıp süzüldüğü ve başka bir kapta haşlanan biber, patlıcan ve lahanınanın küçük parçacıkalr halinde doğranıp, kaynatıp soğuttuğumuz somak ekşi suyunun içine katılması ve üzerine de tuz, nane, toz biber atılarak afiyetle içildiği içecek :D
Atıştırmalık bir şeyler yap yine. Mini pizzalar olabilir. Veya şu minik sade poğaça yapıldıktan sonra arasını açıp içine peynir doldurulanlardan da yapabilirsin. Patatesli sigara böreği de yapabilirsin.
Mercimek köftesinin en iyi eşlikçileri kütür kütür marul yaprakları, bol taze yeşillik ve damak tazeleyen kütür kütür bir turşudur. Yanına hazırlayacağın ayran veya demli bir çay bu hafif ve lezzetli tabağı tam bir ziyafete dönüştürmek için benim en çok tercih ettiğim yöntemdir. Ayrıca yerken zeytinyağına da bandırarak yemeni tavsiye ederim bu şekilde daha lezzetli oluyor.❤️
En İyi Cevaplar