Günde 3 öğün yemek normal kabul edilir. Mesela ben bu kurala uymayarak, günde 2 öğüne indirdim beslenme programımı... Sabahları güçlü bir kahvaltı , akşam ise sadece meyve veya yoğurt yiyorum. :-)
Peki ya siz kaç öğün besleniyorsunuz? Öğünleriniz ağırmı yoksa hafifmi olur?
Yediğim yemek miktarı ve öğün sayısı değişken. Bazen küçük öğünler halinde bir kaç öğün tüketirken, bazen gün boyu bir iki topkek ile idare ediyorum. Bazen de günde iki öğün.
Ve yediğim yemek türü de değişiyor. Bazen hazır, bazen ev yemeği, bazen taze, bazen eski. Bazen güzel yiyecekler, bazen küçük bir dilim ekmek ve yanında ne varsa.
Beslenme düzenim sıfır. Kilo almaya çalışırken kilo vermem ise daha sinir bozucu...
Sabah dolu dolu bir kahvaltı, 9-10 sıraları. 13 gibi bir büyük salata 14-15 gibi bir porsiyon meyve 18-19 gibi bir kase çorba veya ara yemek 23 gibi bir kase yoğurt
Bir öğün içerisimde tabak tabak yemek yiyemiyorum. Çok geliyor. Güne yaya yaya yemeyi seviyorum.
2 öğün bol karbonhidrat ve kolestrollü. bunun tam tersini de denedim kolestrol yine aynıydı doktor hanım tıbbın çözemediği durumu bazı bünyeler ne yaparsan yap yüksek tutuyor bunu diyerek beni aydınlattığından beri hiç dikkat etmiyorum ver pizzayı al lahmacunu.
8 aydır kendime ceza verdim sadece akşamdan akşama ha kilo filan problemim de yok sadece işlerden dolayı yüksek stres var keyf alamıyorum yoksa yemek yapmayıda yemeğide çok severim
Sabah 6 da sağlam kahvaltı , öğle iş yeri akşam 7 de evde sağlam bir yemek 8 de abur cubur, 9 da çay atıştırmalık 10 da sıcak çikolata sigara 11 de bir tabak yemek ( 7 de kalan yemekler den) 12 de de yatış :):)
evdeysem genelde 3-4 öğün eğer sıkıldıysam arada yine birşeyler yerim dışardaysam 2-3 arasında değişiyor dışarda et ağırlıklı beslenirim evdede annem artık ne yaptıysa :D gönlüm etten yana ama olsun yinede yerim evde ne varsa :)
3 öğün ana yemeklerden gerisi atıştırmalıklar fasa fiso abur cuburla 20 öğün falan heralde ama kilo almıyorum sebebide yok testte yaptırdım problem yok ama öyle işte :)
Günde altı öğün. Yulaf, yumurta, buğday tohumu, süt, kurutulmuş meyveler, süt, muz, tavuk göğsü, kabak çekirdeği ve peynir altı suyu sıkça aldığım maddelerdir.
ben de 2 öğün yiyorum. kahvaltım genelde kepek ekmekli tost veya haşlanmış yumurta peynir salatalık gibi oluyor akşam evde ne varsa avuç içim kadar yiyorum
En İyi Cevaplar