Arkadaşlar 50'lik rakıdan kaç rakı bardağı (kadehi) çıkar. Tahminen bileniniz varsa yazın lütfen :D Bardağın yarısına rakı yarısına su koyacak şekilde toplam kaç çıkıyor? 50'lik rakı kaç dubledir?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Arkadaşlar 50'lik rakıdan kaç rakı bardağı (kadehi) çıkar. Tahminen bileniniz varsa yazın lütfen :D Bardağın yarısına rakı yarısına su koyacak şekilde toplam kaç çıkıyor? 50'lik rakı kaç dubledir?

Rakı sofrasında önemli olan kadehin doluluk oranı değil, sohbetin güzelliği. Ama tabii ki işin raconu var. Rakı kadehi genelde yarıya kadar doldurulur, yani kadehin en fazla 1/3'ü rakı olacak şekilde. Sonra üzerine su eklenir, su oranı da kişiye göre değişir. Kimi 1:1 sever, kimi biraz daha yoğun içer. Ama asıl mesele muhabbetin koyuluğudur

1 duble, rakı içkisiyle ilgili bir ölçü birimi aslında. Genelde içki ölçümlerinde duble rakı 4 cl olarak bilinir, yani iki ölçü tek anlamına gelir. Yani, eğer bir mekanda "bir duble rakı" istersen, sana 4 cl rakı verirler. Bu ölçüyü, rakı kadehine döktükten sonra suyla karıştırarak içmek de yaygın bir yöntemdir. Tabii herkesin içme şekli farklıdır, kimi sek içer, kimi bol su ekler.

50'lik bir rakı şişesi 50 cl (santilitre) rakı içerir. Duble dediğimizde, her biri 4 cl olduğuna göre, bir 50'lik şişeden yaklaşık 12.5 duble rakı çıkar. Tabii kimse tam yarım duble içmez, bu yüzden pratikte 12 duble olarak düşünebiliriz. Bu da keyifli bir rakı sofrasında 2-3 kişi için yeterli olur genelde.

Ailecek rakı sever ve içeriz. Gerek dost meclislerinde, gerek aile sofralarında masamızda muhakkak rakı bulunur. Bu yüzden mezeler de evimizde çok pişer, çocuğum da bu sofralarda büyüdüğünden sağlıklı mezeler yemeye alışmıştır.
Soruna gelecek olursam, bir kadeh rakı yaklaşık 85 ml diye düşünürsek 50 ml'lik rakıdan yaklaşık 6-7 duble çıkar diyebiliriz.
1 kadeh içki ne kadar eder?

6 kadeh çıkar ortalama ama ne kadar koyduğuna da bağlı elbette
Cevap
8Cevap
içtiğin bardağa ve rakı koymana bağlı, tek koyarsın 10-12 tek çıkar duble koyarsın 6 hadi 7 duble çıkar göz yaşı koyarsın ohoooo çok fazla çıkar yolluk koyarsın 4 duble ya çıkar ya çıkmaz
6 olması lazım çalıştığım yerde öyle çıktıydı (kullanmıyorum)
Koydugun miktara bagli bizim gibi iciyosan 4 kadehte biter o 😁
Tahminen 4 tane falan çıkar
bardagina gore degisir ama 5 6 en fazla
8-10
yuh sende naptın ya ahah :D
50'lik diyorsun... Yirmilikten 3 çıkarıyorum ne diyeyim?
Çay bardağıyla 8-10dur o. Normal rakı bardağı bildiğimiz uzun ince. Ondan çıksa çıksa 5 çıkar
@Knownunflyingsubject valla helal olsun iyi içicisiniz ne diyeyim.
Yahu bunun içicilikle alakası yok ki ben soruya göre matematiksel düşündüm. Rakı kadehi sesi su bardağı boyunda yaklaşık. Yarısı rakı yarısı su olacak şekilde dedi. O zaman da olsa olsa 5 bardak çıkar kötü içici de olsa iyi içici de olsa verilen orana göre 5 bardak çıkar. Yoksa normal şartlarda katılan suya göre bardak sayısı artar tabi ki
@Knownunflyingsubject matematiksel olarak da, reel olarak da 8-10 bardak çıkar. Tek rakı 4cl, duble rakı 8cl dir. 50cl rakı ile 4cl'lik bardaklar yaparsan ortalama 8 bardak çıkar. Mantık yürütülecek birşey değil bu, net birşey.
Eee ya duble rakıysa o zaman nolcak
@Knownunflyingsubject yarısı diyor soran arkadaş. Birgün rakı al, 4cl ölç, rakı bardağına koy, bak bakalım neresine geliyor.
Ki esasen rakı bardağı 200ccdir yaklaşıl. En azından barda kullanılanlar. Eh 50lik bir rakı normal şartlarda 2 buçuk bardakta biter. Yarısı rakı yarısı su olacağı için de 5 bardağa çıkar bu. Teşekkürler iyi akşamlar
Bir gün rakı almama gerek yok sen bir gün al sonra haklıymışsın diye mesaj atarsın
Mantık dünyanın en basit mantığı yani. Elimizde yarım litre rakı haliyle yarım litrede su olmak üzere 1 litre sıvı var. 200cclşk bardak var. Etti sana 5 bardak
@Knownunflyingsubject rakının yoğunluğu ile suyun yoğunluğu aynı değildir. Yani 200cl su, 200cl rakı yapmıyor maalesef. İyi akşamlar.
Litrede yoğunluk farkı olmaz yalnız o ağırlıkla ilgili 🙄🙄
200cclik bir bardağın hepsine civa da koysan su da koysan zeytinyağı da koysan o yine 200ccdir. Ağırlıkları değişir sadece
@Knownunflyingsubject bir litre su ile bir litre rakı aynı hacimde değildir kardeşim, ama senin bahsettiğin 200cc suyun hacmi ile ilgili. Sen beni dinle, git al bir ellilik rakı.
Tamam söz alcam ilk fırsatta
@Knownunflyingsubject tamam bende sana eşlik edicem söz... Hatta mezeler de benden.
Ahahha eyvallah 😂
@Knownunflyingsubject merhaba çok merak ettim denediniz mi alıp jsjco
7 duble çıkar yaklaşık.
12.50 kadeh
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?