Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar. 2-3 hafta önce kasap sucuğu almıştım. 1 kez kullanıp kağıt poşete sardım ve sonra poşete koydum. Daha sonra buzdolabına koydum (buzluğa değil)sucuk bozulur mu?2-3 haftadır da şehir dışındaydım. Her neyse bugün iftara arkadaşlarım geliyor, o sucuğu kullansam sıkıntı yaratır mı?
Sucuk bozulur mu, 2-3 hafta dursa buzdolabında sucuk bozulur mu?
Teşekkürler .
Kasap sucuğu dolapta bozulur mu, sucuk kapalı şekilde kaç gün dayanır?
Ramazan mı? Abi sen hangi çağdasın? Resimdeki senin sucuksa bozulmuş işte daha ne soruyorsun ki küf tutmuş. Soru 1990 dan kalma galiba da kim çıkarmış ortaya onu çözemedim hahahah
Sucuk da bir et ürünüdür ve tüm et ürünleri gibi bir son kullanma tarihi ve düzgün saklama koşulları vardır. Buna dikkat edildiği sürece sucuğunuzu afiyetle tüketebilirsiniz.
Sucuğu Saklama Yöntemleri
1- Sucuğu Buzdolabında Saklama
Alındıktan sonraki bir ay içinde tüketmeyi düşünüyorsanız sucuğunuzun buzdolabında ter yapmamasına özen gösterin. Her kestikten sonra temiz bir kağıt havluya sarıp buzdolabınızda o şekilde korursanız, sucuğunuz bozulmaz ve sağlıkla tüketebilirsiniz.
2- Sucuğu Buzluk/Derin Dondurucuda Saklama
Sucuk paketinden çıkarılır, etiketi söküür güzel bir streçle sarılıp buzdolabında 6 aya kadar bu şekilde sağlıkla muhafaza edilir. Burada önerim sucuğu porsiyonlar halinde paketlemeniz. Çünkü bir kez dondurucudan çıkıp çözülen sucuk tekrar dondurulmamalıdır.
3- Sucuğu Kurutma
Direkt güneş ışığı almayan sıcak bir yerde asılarak kurutulan sucuk kuruduktan sonra ihtiyaca göre buzluk ya da buzdolabinda saklanır. Aman Dikkat kurutulmuş sucuk dışarıda beklemez, kurutulmuş olması bozulmasına engel değildir!
sucuk hakkında bilginiz var. Bilgi için teşekkürler. bir de benim sorum olacak. Cerrahpaşa sucuk var internette duydunuz mu? mezun olduğum fakülte olduğu için cezbetti beni. yorumlar da güzel bir de sizin yorumunuzu alabilir miyim lütfen
Kuzum onun dışında ki ince bağırsak küf yapmış bağırsaktan çıkar içi sapasağlamdır emin ol yiyebildigin kadarını ye yiyemedigin kısmını küçük küçük dogra buzluğa at yemeklere kullanırsınız israf haramdır 😊
Soru bir sene önce sorulmuş görmedin sanırım 😊 ve dediğin şekilde etin bozulmadiginin hiçbir garantisi yok üstelik artık gerçek bağırsak kullanılmıyor sentetik ürünler kullanılıyor haberin olsun
Tabi ki şaşma zaten ben sadece bilgin olsun diye söyledim ve anladığım kadarıyla zehirlenmeye megelin var senin 😅 baksana nasıl küflenmiş içindeki et bile bozulmuştur zaten
Hı hı tabi tabi kesin oylesindir zaten 😂😂 aynaya bir baksana burnun uzamış mi 😅😂 valla bence gayet iyi birisin yani insanın yüzünden belli zaten maşallah diyeyimde nazar değmesin tü tü tuuuuuuu 😅😂😂
Bozulmaz kardeşim. Sucuk zaten bozulmuşsa yüzeyinde beyaz ve yeşilimsi renk oluşur. Dolabın çalışmışsa sen evde yokken, bozulmamıştır.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Teşekkür ederim dostum cevabın için. Evet dolap çalışıyordu. Küf falan yok üstünde fakat sanırım sucuğun kendiliğinden olan azıcık beyaz taneleri var aldiğimda da vardı onlar, sıkıntı çıkarmaz heralde.. Tekrardan teşekkür ediyorum
Sucuk degil dolapta disarda bile aylarca durur eti koruma yontemidir sucuk pastirma falan bir sey olmaz biz taze alip disarda kurutuyoruz sonra dolapta bekliyo uzun zaman o beyaz tanelerde yagi
ıslanırsa nem kaparsa bozulur tabi salçanın kapağı açık olsun bir şey olmaz ama ıslak kaşığı bandır bir kaç gün bekle ve sonrasına bak yeşil renkli bir küf göreceksin