ben bunları içtim demeyeceksin o fiş diye adlandırdığın kağıdın ismi adisyon. sen kafeye girersin garson gelir ne istersiniz diye sorar örneğin çay istedin diyelim garson onu elindeki adisyona yazar ve adisyonu senin masana koyar, sen çay içtikten sonra başka bir şeyler daha sipariş verirsen masandaki adisyona onları da yazar. yiyip içtikten sonra kalkarken o adisyonla ya kasaya gidersin ya da garsonu çağırırsın onlar sana hesabın ne kadar tuttuğunu söyler. ya da bazı kafelerde adisyon vermezler masanın üzerinde numaralar olur örneğin 17 numaralı masaya oturdun ve garsonu çağırıp çay siparişi verdin diyelim. (orda farklı bir makine var işte bilgisayara benziyo sanki ona hiç dikkat etmedim tam emin değilim ne olduğundan.) ordan sisteme giriyorlar işte 17 numaralı masa 1 tane çay aldı diye. yemen içmen bittikten sonra garsonu çağırıp hesabı istiyorsun garson gidiyo o sistemin başında duran görevliye diyo işte 17 numara hesap istedi diye. bir defter arasında sana fiş getiriyorlar, ne kadar tuttuysa parayı defterin arasına koyup geri garsona veriyosun.
Bazı kafelerde masa numarası olmuyor peki ya bu durumda kasaya gittiğimde ne diyeceğim yediğimi içtiğimi söyledim kasiyer masa no sordu ama yoktu ne yapmam gerekiyo
Kasaya gidilir. Masa numarası söylenir. Zaten garsona verilen siparis kaydedilginden "bunu yedim sunu yedim" diye soylemeye gerek kalmadan hesap ücreti verilir. Tabi bu kafeden kafeye değişiklik gösterebilir.
En İyi Cevaplar