Patates salatasının yanına ne iyi gider? Akşama patates salatası yapmayı düşünüyorum ama yanına ne yapacağıma karar veremedim. Lütfen yardımcı olur musunuz arkadaşlar, patates salatasının yanına ne gider? patates salatasının yanına ne gider?
Patates salatasının yanına ne iyi gider? Tarif verir misiniz?
Patates salataları genellikle barbekü, ızgara et, tavuk ve köfte gibi et yemekleri ile eşleştirilir. Lif ve C vitamini ve potasyum gibi besinler açısından zengin olan patates salataları, protein dolu bu yemeklerin mükemmel bir tamamlayıcısıdır.
Patates salatasının yanına ne gider?
patates salatasının yanına ne gider?
Daha önce bahsettiğim et yemeklerinin yanı sıra, patates salatası ile tavuk kanadı, kavrulmuş tavuk, domuz pirzolası, hırpalanmış tavuk ve benzerlerini de eşleştirebilirsiniz. Patates, bu yemeklerden herhangi biriyle iyi gidebilen hafif bir yemektir. Genellikle patates salatasının yanına limonlu tavuk eşleştiriyorum. Limonlu kavrulmuş tavuk lezzet ve sağlık doludur. Hem de 30 dakikadan daha kısa bir sürede pişirebileceğiniz harika bir yemektir. Tavuk kanat, hamburger, sosisli gibi basit yiyecekler bile patates salatası ile iyi gider. Ayrıca patates salatalarını diğer balık yemekleri ile eşleştirebilirsiniz. Pan katılaşmış balıktan ekmekli balık filetosuna kadar, herhangi bir balık tarifi patates salatası ile iyi gider. Taze veya füme somon ile patates salatası da servis edebilirsiniz
Patates gibi karbonhidrat içeren besinlerin yanına en iyi ve en doyurucu her zaman proteindir. Patates salatasının yanına ızgara bir hindi göğüs ya da ızgara tavuk tercih edebilirsiniz. Izgara köfte, ya da biftekte tercih edilebilir. Patates balıkla da güzel olur, lezzetli ve doyurucu tercih olabilir. Levrek ya da Somon.