1/2 ne demek, 1/2 kaç bardak?
Bunlar gibi mesela...Yemek tariflerinde yarım su bardağı ölçüsü ne kadar oluyor? Örneğin 1/3 ne anlama geliyor?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Eğer çok fazla yemek yapan biriyseniz ve sık sık yemek tariflerine bakıyorsanız, 1/2 değerini çok görürsünüz. Bu durumda da bilmeyenler hemen 1/2 ne kadar diye merak eder. Hemen buna açıklık getirmek istiyorum. Ayrıca 1/3 ve 1/4 değerlerini de çok görebilirsiniz. Onlardan da bahsedeceğim.

1/2 en çok kullanılan ölçü değerlerinden birisi. Bunun anlamı verilen ölçünün yarım olarak kullanılmasıdır. Eğer bir tarifte 1/2 bardak ifadesini görüyorsanız, bardağın yarısı anlamına gelir. 1/2 kaşık olarak görüyorsanız da, kaşığın yarımı anlamına gelir. Kısacası 1/2 bardak ifadesi, ürünü yarım bardak olarak kullanmanız gerektiğini ifade eder.
1/3 ölçüsü ise ölçü kabının 3'de biri kadar kullanılmasını ifade eder. Örneğin tarifte 1/3 bardak yazıyorsa, kullanacağınız bardağın 1/3'ünü yani üçte birini kullanmalısınız.
Tariflerde 1/4 ölçü ifadesi de çok fazla geçmektedir. Bu da ölçü kabının 4'de biri anlamına gelir. Kullanacağınız kabın dörtte birini kullanmanız gerektiğini ifade eder. Örneğin şehriyeli pilav yaptığımızı varsayalım. Şehriyenin ölçüsünde 1/4 bardak yazıyor. Bu kullanacağınız bardağın dörtte birine şehriye ekleyerek kullanmanız gerektiğini anlatıyor.
Sizlere 1/2, 1/3, 1/4 nedir anlatmaya çalıştım, umarım yardımcı olmuşumdur. :)
Yemek tariflerinde en çok kullanılan ölçülerden biridir 1/2 su bardağı ölçüsü.
1/2 ölçüsü yarısı anlamına gelir. Yani 1/2 su bardağı un, yağ, şeker veya katılacak başka bir gıdanın yarım su bardağı kadar katılması anlamına gelir.
1/2 çay bardağı ölçüsü ise bir çay bardağının yarısı anlamına gelir. Yani 1/2 çay bardağı kadar yağ ekleyin denirse, "çay bardağının yarısı kadar yağ ekleyin" anlamına geliyor.

1/2 su bardağı, 1 su bardağının yarısı demek. Bunları hesaplayamıyorsan ölçü bardakları kullanabilirsin, çok işine yarar. Ama temel olarak matematik yani, 1/2 yarım :)
Bir su bardağının yarısı demek oluyor😊
1/2 yarım su bardağı demek
1/1 tamamı demektir.
1/2 su bardağı 1 bardağın yarısı demektir. Yani 1/2 yarısı anlamına geliyor.
1/3 demek 3'te 1'i.
1/4 bardak demek çeyrek bardak demektir.
Yani hangi ürüne bu şekilde yapın derlerse bu dediklerimin şeklinde yani 1/4 maydonoz 1 demet maydonozun 4 e bölünüşüdür.
1/2 su bardağı demek yarım su bardağı demektir.
Cevap
7Cevap
Yani diyor ki 2 ile 1 i çarp sonra tekrar 2 ye çarp sonra 1 e böl çıkan sonuç kadar kat
İki bardak koy , sonra bir bardağını geri al demek...
2 tane su bardagi yan yana koyuyorsun sonra 1 tanesine su dolduruyorsun olay bu
1 su bardağı 200ml dir. Yarım su bardağı 100ml yapar.
Boyle bir soru gordugume inanamadim tekrar tekrar baktim tabikide yarim bardak demek😂
2 tane su bardağına koyun ama sadece 1 tanesini kullanın diyor diğerine doldurun ama kullanmayın
Evde kaldın kesin. Yarım bardak demek
Haha 😂 yarim kiz yarim
Yarım su bardağı yavrum
1/2 su bardağı yarım demek.
Yarim su bardagi yani
yarım su bardağı oluyor
Kesirler ilkokulda öğretilmiyor mu
sen biliyon mu
1 bardağın yarısı kadar su.
Yarım bardak
Çeyrek bardak
Yarim su bardagi.