Düzenli hergün 250 grama yakın tüketiyorum haftada biki 2.5lik paket bitiyor en besleyicisi en güvenilir hangisi bide kepekli bulgurmu daha iyidir yoksa klasik olanmı lapa yiyorum zaten diyetten dolayı hadi bitmesine karar verelim düzenli onu kullanırım artık diyorum reis var en pahalısi sanırım en kaliteli olan odur?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- 1 yıl
Bulgur denince ben 👩🍳😊 Bulgur, benim mutfağımın da en çok kullanılan bakliyatı. Hem lezzetli hem sağlık açısından faydalı olduğu için gönül rahatlığıyla soframda yer veriyorum. Bu sebeple bulgur alırken kaliteli olmasına, tahıl yapısına, rengine çok özen gösteriyorum. Aksi halde besleyici değerini kaybettiğini biliyorum.
Çok tükettiğim için çoğu bulgur markasını denedim ve en son öyle güzel bir bulgura denk geldim ki vazgeçilmezim oldu. Misafirim gelecekse kesinlikle bulgur pilavı yapıyorum çünkü herkes kokusuna, tadına, kıvamına hayran kalıyor.
kaliteli bulgur markaları En İyi ve Kaliteli Bulgur Markaları
Yemek yapmayı ve yemekler vermeyi çok seven biri olarak, bir kişi bile yediğinden daha çok tat ve fayda alsa dünyalar benim oluyor. Bu yüzden sizin için favori bulgur markam başta olmak üzere, en kaliteli bulgur markaları listesi hazırladım.
1. Hasata
Evet! İpi Hasata bakliyat markası göğüslüyor. Çünkü benim iyi bir bulgurda aradığım bütün özelliklere sahip. Tencerenin kapağını açar açmaz mutfağı saran kokusu, lezzetinin habercisi gibi, mis gibi! Bulgurun tadını başka hiçbir markada bu kadar almamıştım.
en iyi ve en kaliteli bulgur markaları Biliyorsunuz ki bulgurun en kalitelisi Güneydoğu Anadolu bölgemizde yetişiyor. Ben de Hasata’nın Barak Ovası’nda hasat edilen durum buğdayından ürettiği, coğrafi işaretli Antep Bulgurunu kullanıyorum. Böylelikle güzelim Anadolu mutfağımızın geleneksel tadını yaşatmaya devam ediyorum. Bir de 4000 yıllık kadim Horasan Buğdayı’ndan ürettikleri Horasan Bulguru var. İkisini de mutlaka denemenizi rica ediyorum. Eminim sizin de vazgeçilmeziniz olacak.
2. Duru Bulgur
Duru Bulgur da tercih edebileceğiniz kaliteli bir markadır. Özellikle rengine dikkat ederseniz parlatma işlemi yapılmadan üretildiğini siz de fark edersiniz. Bulgurun doğal yapısını korudukları ve taş değirmende ürettikleri için rahatlıkla kullanabilirsiniz.
3. Torku
Aşina olduğumuz bir diğer bakliyat markası Torku da bulguru, durum buğdayından ve taş değirmende üretiyor. Kullanıp, lezzetinden memnun kaldığım markalar arasında.
4. Yayla
Yayla Bulgur’un kalitesinden de memnun kalacağınızı düşünüyorum. Yine Yayla da bulguru durum buğdayından üretiyor. Ben Yayla markasını genelde vaktimin kısıtlı olduğu zamanlarda tercih ediyorum. Denemediyseniz, çeşit çeşit hazır pişmiş bulgur pilavları yoğun günlerinizde kurtarıcınız olacaktır.
5. Reis
Reis, yaklaşık on dört farklı bulgur çeşidiyle ön plana çıkan bir marka. Bu yönüyle bulgurda kepekli, isli, esmer gibi çeşit talebinizi kaliteli bir şekilde karşılayacaktır. Ben Reis’in en çok esmer bulgurunu kullanıyorum. Salataları daha besleyici hale getiriyor.
6. Tarım Kredi Kooperatifleri
Tarım Kredi Kooperatifleri ise ulaşılabilir markalar arasından tavsiye edebileceğim kaliteli bir bulgur markası. Mutfağımda sürekli yer vermesem de kullanan ve memnun kalan tanıdıklarım var.
7. OTS Organik
Organik ürün hassasiyetiniz varsa deneyebileceğinizi düşünüyorum. Pilavlık bulgurun yanında organik siyez bulguru seçeneğine de bir şans verebilirsiniz. Özellikle bebekli ailelerin daha çok ilgisini çekecektir.
8. İpek Bulgur
İpek, sıraladığım diğer bakliyat markalarından farklı olarak sadece Mardin Bulguru üretimi yapan bir markadır. Bu açıdan bir denemenizi öneriyorum. Şahsen ben, ürünlerin üretim yerlerinin lezzette çok fark yarattığını deneyimledim. Bakarsınız damak tadınıza uyan Mardin Bulguru’dur.
9. Beyorganik
Hem Mardin Bulguru olsun hem organik olsun diyenleri böyle alabiliriz. 😊 Beyorganik, yine Mardin yöresinin bulgurunu kullanmaktadır. Ayrıca organik tarım mahsulü olduğu için güvenle alabilirsiniz.
10. Arbel
Listeyi, ekonomik bir seçenekle sonlandırmak istedim. Hem rahat ulaşılabilir hem de kaliteli olan bir bulgur arıyorsanız, siz de Arbel bulguruna bir şans vermelisiniz.
Umarım karar vermenize yardımcı olabilmişimdir. Keyifle hazırladığınız, sevdiklerinizle paylaştığınız yemeklerinizin lezzeti bol olsun 🍽️ ❤️
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Köy pazarlarında teyzelerin sattıgı esmer bulgurdan al.
03 Yorumla- +1 yıl
Is yeri için alıyorum en yakın marketlerden lazım suanlik
- +1 yıl
Hmm
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
1Cevap
- 1 yıl
Reis bulgur al dene her akşam bana dua et :D
00 Yorumla - +1 yıl
durum bugdayi kullaniyoruz esmer olani tercih et