Kız istemede ne ikram edilir, ne hazırlanır?
Poğaça tatlı ve mercimek köftesi olsa az mı olur?Sarma şart mıdır? Siz olsanız nasıl bir menü hazırlarsınız?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kız istemede ikramlar çok abartılmadan genelde servis tabağı hazırlanarak yapılır. Beni istemeye geldiklerinde biz çay ile birlikte bir servis tabağına 4 yaprak sarma, 1 dilim börek, 3 tane mercimek köftesi, 3 kaşık patates salatası, 1 tane ev poğaçası koyduk, aşırı doldu. İsteme olduktan sonra da iki çeşit tatlı 2 dilim fıstıklı baklava ve 1 tane kuş yuvası ve kahve ikram ettik. Bence gereksiz aşırı bir ikram oldu ama işte bir kere oluyor diyorsun yapılıyor.

Sonrasında başkalarında gördüğüm 2 çeşit tuzlu, 2 çeşit tatlı ikram ettikleriydi. Gayet de yeterliydi bence. Neticede sembolik bir ziyaret ve güne gelinmiş gibi abartmaya da hiç gerek yok açıkçası.
Önemli olan ağız tadıyla güzel bir ziyaret olması ve görevlerin karşılıklı tamamlanması, ikram falan hikaye. Ama eltiler eltilik, görümceler görümcelik, kaynanalar kaynanalık yapacaktır illa ki!
Ben o kadar ikram yaptım da laf olmadı mı sanki! sdfsdfsdf :D
Self servis olabilir masaya hazirlasan isteyen alsa. ? Hiç denk gelmedim ne yapılır hiç fikrim yok. Teyzemin oğlunun soz Nisan bir arada oldu kuru pasta yas pasta ve meyve suyu vardı. Kahve yapıldı erkrklere. Birde küçük havlu dağıttılar. Tamam iste. Bence sende kuru ve yaş pasta meyve suyu vermelisin o kadar. Saçma bence öyle çeşit çeşit şeyler. Aksam gelinecegi için yemek yedikten sonra gelir insanlar. Buyuk ihtimal damat tarafı misafirlerine yemek verir öyle gelirler.
eski istemeler ziyaretlerde herkes birbiriyle yarışırmış
o mantık
az olur
şimdi ben sana hepsi el yapımı olacak etkileyici bir menü çıkartıyorum
tuzlu kurabiye
tatlı kurabiye
poğaça
mercimek köftesi
rus veya patates salatası minik kaselere
börek at milföy
yanına tatlı
bir de baklava koy isteme olduktan sonra
oh
her yorenin adeti farklidir. Kiz istemede kiz evi bisiler hazirlasa da genelde erkek tarafindan icecekler tatlilar ikramlar gonderilir. Genel itibariyle 3 tuzlu 2 tatli hazirlamak kafidir veya 4 tuzlu 2 tatli maksat servis tabagini doldurmaktir.
ya biz poça tatlı ve mercimek köftesi veya patates salatası düşündük ama az geldi gözüme en azından bir sarma yapılmalımı
ya bide bir sürü şey hazırlayıpda adamalrın eline vermek çok tuhaf güne gelmişler gibi
En iyisi mutfağı salona yığman olucak çünkü seçim şansında çok karışık durum alacağından, karar veremezsin :D
Cevap
21Cevap
Kız istemede abartılı ikrama gerek yoktur tatlı heyecanlar telaş derken kimse yemek yemeyi düşünmez bile bu nedenle daha hafif tatlı ikramlıklar sunulur. Daha aperatif şeyler seçebilirsin minik kekler, hafif börekler, meze ve salata, sarma köfte...
İsteme&Söz masraflar erkek tarafına aittir. Senin giyeceğin kıyafeti bile o alır, ikram olarak sadece kahve kızdan, yanına da erkek tarafı ne getirdiyse çikolata, baklava, börek onları koymak zorundasın.
Nişan ise tamamen kız tarafına aittir tüm masrafları kız tarafı karşılar. Erkeğin giyeceği kıyafeti alırsın, ikramları kendin hazırlarsın el becerilerini göstermek için hazıra kaçmazsın.
*Karadenizliyiz erkek tarafı da öyleydi her şey çok güzeldi eksiksiz. Çok güzel evliliğim var Allah herkese nasip etsin.
Öyle komşu günü gibi ikram yapıldığını hiç duymadım, herhangi bir istemede de bulunmadım ama çay kahve muhabbet falan yani yeme yok diye biliyorum
atistirmalik olur ya bimden falan kurabiye de alin koyun tabak dolu gozuksun. kimse yemege cok bakmaz.
Mercimek köftesi yerine sarma daha isabet olur ama bunun bir kuralı yok, nasıl arzu ederseniz o şekilde hazırlayın.
Kız istemede sadece kahve ve çikolata ikram edilir benim bildiğim
Poğaça çiğköfte sarma ikram edildiğinide ilk kez duydum
Erkek tarafı çiçek ile çikolata getirir kız tarafı kahve ile çikolata ikram eder benim bildiğim kız isteme ritüeli böyle olur.
:) ortaya vali kebabı yap bir de rakı aç sonra babana de ki verdim gitti :D
öyle bisey verilir diye düsündüm.
Sast kacta gelincek ki?
Nişan veya söz kesecekmisiniz peki yoksa sadece isteme sonra söz nişan mı?
isteme olcak söz olcak yani nişan salonda eğlenceli olacak
Sarma kek poğaça kurabiye börek, -mercimek köftesi olmasada olur ,
Yeterli bence fazla yenmez zaten
Birazda kuru pasta tamamdır
ben bir kere bu duruma şahit oldum da börek, poğaça, sarma, pasta bide patates salatası vardı :)
Ne yapsanız az gelir o heyecanla yeterlidir bence :)
ya amcalar dayılar orda olcak kadınlar neysede erkekelrin eline kısır tabağı gibi vermek çok tuhaf
Kız isterken kahve çay falan verilir. Seni vermeye dünden razılar heralde şuna bak ziyafet veriyosunuz 😂
değil tabi ki.. ben hiç görmedim tatlı tuzlu yapanı sadece küçük hazır ikramlarda bulunulur.. oda çikolata lokum vs.
Köfte olmaz aslında sarma kek el acmasi börek ve cikolatali bir pasta yeter
yeterde lokum ne ayak kahvenın yanında ama fena da durmamıs
benım cok anı gelısmttı hıc bı hazrlyım yoktu hazır seyler almıstım
Yemek mi yemeye geliyorlar istemeye mi geliyorlar toprağam 😄
Az olur ya. Sarma patates salatası falan başka çeşitler de olsun
sadece tatlı ve tuzlu pasta kek yeter.. kadınlar matinesi yapmıyorsun
ıkram olmaz erkek tarafı pastasıyla kuru pastası hyemısıyle vs gelır sende onu ıkram edersın
yeter bence daha ne olacak
cay kahve bide
Basit hamurisleri yeter
Sarma olmazsa olmaz bu iş 😊
Sarma ve pogaca kimse sarmaya hayır diyemez
sadece kahve verılır. o dedklerınn tanısmada yahu
Olsun sen yinede yap birseyler yoldan gelen oluracikan olur. :D
Yok artik abarti bile
Sarmada yap bak canım çekti 😂😂
Pasta börek falan filan yerlerse
Kek yap atıştırmalık toplar kanepe
kurdele baglaman lazım