yumurtayı koyuktan sonra karıştırıyorusunuz görüntüsü oluyo kusmuk gibi. şunu nası yiyonuz? yumurtası çırpılmış ya da çırpılmamış üstüne dökülür kapağı kapatılır pişmesi beklenir. bunun olayı budur.
ha bide soğan koyuyosunuz? tadı oluyor mayışık. sarmısak koyun çok lazımsa. evdeki her çeşit biber ince uzun kesilir. iki üç diş sarmısak halka halka kesilir.
koyacaksanız önce sosisti salamdı bunlar tavaya konur az yağla kavurulur. sucuk koycaksanız yağsız kızartın.
kızarmalarına yakın biberleri ve sarmıakları ekleyin.
eğer benim gibi ağza gelsin seviyorsanız renkleri değişene kdr kavurun. erimelerini istiyosanız iyice pişene kdr kavurun.
ince uzun doğranmış domatesleri ekleyin. ( pelteler ağza gelmesini sevdiğimden küp doğramam. )
kekik biber tuz dilerseniz biberiye kimyon çemen reyhan ekleyin.
kaynadıktan biraz sonra üzerine yumurtaları kırın ya da çırpılmış yumurtaları üzerine dökün. ( domatesi erisin isteyenler daha uzun süre kaynatsın)
kaşıkla karıltırmadan menemeni keser gibi hareketler yaparak yumurtayı menemenin aralarına yerleştirin ve kapağı kapatın. 2 dakkaya yumuta pişer ve menemeniniz hazırdır.
tabağa alın üzerine maydanoz dereotu biber kıtır ekmekle falan süsleyerek servis edin. eğer kaşar koymayı seviyosanız yumurta ile beraber rendelenmiş kaşar ya da kolot, dil peyniri koyabilirsinniz.
2 . fotoda biberleri mahşallah az daha bütün atıcakmışsınız :D Valla ben domates doğramayı sevmedıgımden başkası yapar ama hiç karıştırmadanda getirmez sende hata var bence ya da damak zevkin çok değişik menemende soğanı bende sevmıyorum 1. güzel olmuşş :) :D
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
ya resimler googledan. kendim yaparsam onuda atrım. üsttekinin bulamaç olmamış versiyonu oluyor :D
Yapıla yanlış yumurta pişmeden karıştırmak aslında. Yani menemen yüzeyine yumurta dökülüp kıvamı katılaşana kadar beklenirse karıştırmak için, söylemiş olduğun bulambaç görüntüsünü almaz. Alttaki resim menemenden çok sahanda yumurtaya benziyor, kayısıli falan.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
yumurtayı o şekil kırmam bende. çırpar öyle koyarım üstüne ama daha uygun bir görsel bulamadım.
Ne alakası var ya? Sanki hergün evimizde yemekteyiz programı mı yapılacak, tv de mi gösterilecek arkadaş Sizene benim nasıl yapıp yediğimden, ayrıca ne demek "bu şekilde misafirin önüne koymak saygısızlıktır" bu ne saçma bir düşünce yapısıdır ya
Tamam da değil işte. Senin gözün hitap etmemesi o yemeği küçümseme hakkı vermez ki sana :D Oda bildiğin menemen. Hemde güzel yapılırsa gayet güzel bir menemen. 2 porsiyon 3 porsiyonu bir kere de götürebilecğeim bir menemen :D
olabilir bu dediğin ama kusmuk gibi dediğin şey rahatsız etmiyor kendim yaptıgım için nasıl yapıldıgını biliyorum belki baska bir yerde olsa senin gibi düşünebilirim
Biri su kiza zevkler ve renkler tartisilmez soylesin.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
valla içindeki malzemenin diriliğinden çeşidine herşey zevkler ve renkler denilebilir. soğan da dahil olmak üzere. ama yumurtadan sonra karıştırmak estetik algı yetersizliğidir. şunu misafirin önüne koymak saygısızlıktır
valla içindeki malzemenin diriliğinden çeşidine herşey zevkler ve renkler denilebilir. soğan da dahil olmak üzere. ama yumurtadan sonra karıştırmak estetik algı yetersizliğidir. şunu misafirin önüne koymak saygısızlıktır
En İyi Cevaplar