Benim tercihim petek bal çünkü süzme bal bir süre sonra boğazımı yakıyr hiç hoş değil 😂
Hangisi daha sağlıklı konusuna gelince süzme bal da daha çok hile yapılır ama petek bal konusunda da kovanın dibine şerbet dolu leğen bırakıp arıyı şerbetle besleyen sahtekarlarda olabiliyor her ne kadar nadir olsada bu da bir gerçek fakat sizde benim gibi halis mulis köy ürünü tüketiyorsanız korkmadan mideye indirebilirsiniz hemide dede yapımı ahah 😂
Petek: Boğazdaki iyi huylu bakterilere iyi gelir ve boğaz için uygundur. Süzme Bal: Ekmeğin üstüne sürüp yenildimi oooh misss. Ben Süzmeyi daha cok seviyorum. Petek dişlerime yapışıyor mum gibi :)
Süzmenin hilesi çok ama petekte hile yapılması zor. Bu yüzden petek tereyağını sürüp üstüne petek balı koyup ekmağa dürünüp yirdim hey zaman ne hızlısın :)
İkisini de çok seviyorum. Hep aldığım bir yer var onlarda nadir oluyor petek balı doğal ürettikleri için. Süzme bal daha çok oluyor ama o da bitiyor diye stoklu alıyorum hep. Kahvaltıda petek bal ve kaymak sıcak ekmek üzerineee🥰 Bir de bitki çayların ya da süte süzme ball🍯 Aldığım yeri soran olursa Yarıkdağ Arıcılık instagramdan sipariş veriyoruz
Elbette süzme bal; çünkü petekli ballarda ; genellikle peteğin daha dolgun görünmesi için arılara bol miktarda şeker takviyesi yapılmaktadır, bu sebeple sağlık açısından daha risklidir..
En İyi Cevaplar