Koyun bağırsağından yapılıyor. İçerisine özel baharatlı pirinç dolduruluyor ve üzerine kimyon , acı biber gibi şeyler dökülerek ekmeksiz yeniyor. Çok lezzetlidir
hehe izlemeni isterim. Bir çok ülkeden yemek tadıyorlar ve fikirlerini aldıkları bir program.. BUrada farklı ülkelerdeki kişilere Türkçe alt yazılı olarak sormuşlar
aaha kadın kocasını görse bu kadar sevinmez. İşte bak şırdan böyle mübarek bir yemek.. İnsanın gözleri açılıyor xD Tabi bu hanım kızımızıda unutmayalım. Gözlükleri yerinden çıkmış Şırdanı görünce :))
scontent.cdninstagram.com/.../..._1338223040_n.jpg eğer Adana tarafına yolun düşerse mutlaka bu lezzeti tatmalısın. Ben şimdi Antalya'da yaşıyorum o lezzete uzağım ama olsada yesek dediğim şeylerin başında geliyor :))
Hadi yaaa. Umutsuz senin durum o zamn :)) hep merak etmişimdir, bu gune kadar hiçmi yemedin sonradan mı rahatsız olmaya başladın et tüketimini bıraktın?
Hayvansal hiç bir gıda yok. Peki o vitaminleri sebzelerden alman yeterli oluyormu? Bİliyorsun süt ürünlerinde bol miktarta kalsiyum var oda kemik gelişimi için çok önemli
hım anladım. Peki madem doğal yollarla alamıyorsun eczanede satılan kalsiyum kapsülleri var onları kullanman gerekebilir. Allah korusun bir yerin kırılsa geçene kadar çok sıkıntı yaşarsın. Benim bacağım kırıldı kalsiyum hapı kullandım faydasınıda gördüm
Aman amn dikkt et.:Bende sebze yemekerini çok severim bakma.. tabi yapanda eli lezzetliyse ayrı bir güzel olur. Peki evlendiğin zaman (bekarsan) bu durum sıkıntı olurmu dersin?
ooo seni alan şanslı o zaman :)) Benim de araştırdığım kadarı ile vejetaryan olanlar daha sağlıklı oluyor. Biliyorsun etlerin içerisinde faydalı olduğu kadar faydasız şeylerde var. Yağ vb onlardan arınıyor tamamen doğal şeyler yiyorsun. İlgimi çekiyor vejeteryanlar ne yer ne içer. Biz alışmışız hobidi gırtlak et yemeye :I))
Beyaz etin kokusu fazla olmadığı için herhalde. Bazı kişiler olayı tamamen canlı varlık olarak düşünüyorlar. Nefes alan hiç bir canlıyı yemiyor. Et, balık tavuk vs
yaa senin işte zor be arkadaş... Eşini düşünüyorum da güzel bir akşam yemeğine çıksanız o yiyecek etli güzel güzel yemekelr sen yiyecen sebzeli yiyecekler :())
Yok ya sebze değil tavuk bonfile şiş kızarma her türlü yerim hem daha ne ister masrafsız hatun 😃 hergün et al desem daha mı iyi kilosu 40 lira 😃😃 tasarruflu kadınım ben 😂😂😂
ahaha bu geceki konuşmadan sonra vejetaryanlara bakış açım değişti :D off öyle şeyler denirmi yaa. Ciğer sac kavurmu uy uy.. Benim valide adanalı o dediğin şeylerle büyüdüm :D ya ne olcak canın saolsun yiyeceğin ciğer olsun sac kavurma olsun. Beraber ekmağı banarız :D
Yaa alır niye almasın :)) Zaten yediğin 2 dirhem et onuda çok görmez. Tavuğun bir paçasından sen bir pçasından o tutar yersiniz :)) Evet böyle çocukları seviyoruz. Geleceğin kebapcıları o_O
Benim valide Adana'lı orada çok güzel yapıyorlar. Malesef bende Antalya'da yaşadığım için o lezzeti arıyorum ama bulamıyorum. O yüzden gittikçe ara ara yiyoruz
Malesef.. Konyaaltı sahilinde birde kırcami köşesinde var ama hiç yemedim. BUrdakiler pek anlmaz yapamaz diye gitmiyom. bir ara bizim kız arkadaşları götürecem sözüm var ama :D Görüntüsünü görünce merak ettiler :D
Bilmem evli değilim söylemesi ayıp ne kadar benziyor fikrim yok o kadar komik gelebilir ama Şırdan'ın tam olarak hayvanın neresi onu da bilmiyorum ama Şu an dank ediyo 😷😰
1-2 ay önce Adana'ya gelmiştim kuzenin nişanı için. Beni sadıç yaptıkları için köşedeki şırdan dan yiyemedim halen içime batar :((
Korktuğun yer değil merak etme :)) Google amca böyle demiş şırdan için; Şırdan Hayvanın neresinde diye sorarsanız İşkembenin bağırsağa bağlanmadan önceki işkembe ile bağırsak arası birşey olup 2-4 cm çapındadır, Bağırsağa yakın olmasından dolayı e-coli denilen zararlı bakterinin bağırsaktan sonraki ençok bulunduğu damarlı ve yağlı bir kısımdır.
Oh içim rahatladı zararlı olamaz ya karın daha güzel ama bak hani üstündeki şeyler var ya böyle değişik sen anladın heralde :D ondan dolayi çok güzel limon kimyon biber olmadan yiyememm :D inşAllah gene gelir yersin dilediğin gibii
ahah anladım adanalıkızz anladım :D Evet benim valide de saolsun çok güzl yapar.. Gerçi o yaparken ağzı burnunu kapatır ama yerken çok lezzetli olur :)) Annen o karnın üzerindeki deriyi soyuyor iyice. Temizledikten sonra ağda yapılmış kezban bacağı gibi termemiz oluyor :D Yaa yaşadığım şehirde çok güzel gerçekten ama bizim oralar farklı gerçekten.. Adana Tarsus Mersin. Orada ki yemek kültürü buralarda yok malesef. Burada paranla hem aç kalıyorsun hemde istediğin gibi lezzeti bulamıyorsun. Kısaca paranla rezil oluyorsun :))
Doğru vallahi :D ay annemm yaa o temizlenir mi bütün lezzeti orda zaten :D aynen adananın yemekleri bir ayrı ya Adanalı olduğum için değil cidden öyle tek kötü yani kilo Almanak elde değil korkarak yiyoruz o canım yemeklerii
Tarsus'da kız kardeşimin düğünü var Temmuz sonu kısmet olursa anneme yaptıracam. Senin verdiğin tarifi de söyleyecem öylede deneriz :))) En son geldiğimde Mendere'e gitmiştim her yer buram buram kebap kokuyordu bee.. Ahh ahh öyle memlekette büyü gel Allah'ın yemek bilmez Antalyasına paranla aç kal :D
Hani üstünde pislik var o tabi temizleniyoda pul pul kalan şeyler alınmasın böyle bazıları Kareli oluyor :D valla ne diyim artık eşiniz veya anneniz Adana usulü yapsın yemekleri :)
Bekar olduğum için anama yaptıracam.. Kısmet tabi ama evneleceğim kişiyi bizim torpaklardan istiyorum. İnsan herkes ile anlaşabilir ama kendi memleketinin kültürü ile büyümüş insan ile her zaman daha iyi anlaşacağına inanırım. Bana ters gelen ona da ters gelecektir çünkü. Antalya'nın yaşam tarzı çok uçmuş evlenilecek kız illaki vardır ama ben hiç o manada ışık görmüyorum malesef..
Aynen öylee.. inş Allah hepimizin gönlüne göre verir. Bak 27 yaşındayın 28 e girecem artık evlenmeye hazır oldugumu anca hissettim. Aİleme kalsa askerden gelince evlenirdim ama öyle olmuyor zaman kötü görüyoruz. Doğru kişi ile olacak işler hayırlısı demekten başka bir şey gelmiyor.
En İyi Cevaplar