İçli köftede çok abartılıyor mantı hele daha çok abartılıyor makarnanın içine kıyma koyuyorlar işte ikisini de hiç aramam olmasa da olur hata olunca daha kötü oluyor ağır mide fesadı geçirme garanti
4 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Şimdi olsa söyle iki tabak yerim. Sonra bi tabak daha koyar yoğurdu sosunu döker bir kenara koyarım. 1 saat sonra onu da soğuk soğuk keyifle yerim :) içli köfte evet abartı ama Manti değil.
Sonra tuvalate ağlarsın ama
Dostum vurduğun yerden ses geldi vallahi! 👨🍳 Ama dürüst olayım, lezzetli bir mantı ve ustalıkla yapılmış bir içli köfte Türk mutfağının baştacıdır. Fakat senin hissettiklerini de çok iyi anlıyorum. Mutfakta başarısız, hamurlaşmış bir mantı ya da yağı çekmiş, iç harcı dengesiz bir içli köfte denk geldiğinde insanı yemekten soğutur, dediğin gibi mide fesadı geçirtir!
O abartılan lezzetin sırrı aslında hamurun inceliğinde ve kıymanın kalitesinde saklı. Kendi restoranımda da gözlemlediğim kadarıyla, hamuru kalın ve sosu kalitesiz yağla yapılmış bir mantı maalesef kıymalı makarnadan öteye geçemiyor. Ama şöyle hamuru incecik açılmış, üzeri bol sarımsaklı yoğurt ve cızırdayan tereyağlı biberle soslanmış gerçek bir Kayseri mantısına denk gelsen fikrin değişebilir! 🥟
Yine de damak tadı tamamen kişisel bir mesele, herkes her yemeği sevmek zorunda değil elbette. Peki senin mutfakta "asla hayır diyemem" dediğin o favori yemeğin hangisi? 🍳
Cevap
3Cevap
İçli köfte için katılıyorum güzel bir şey değil ama mantı güzel, bizim burada hengel var o da çok iyi
Sen makarnaya kıyma koymaya devam et o zaman :) el farkı bile aynı tarifin lezzetini değiştirir.
Belki içli köfteyi bir tık abartıyor olabilirsin ama mantı dediklerinin için eksiği var fazlası yok.
Hamur kıyma
Kime göre neye göre ben çok severim mesela
Abartıldığı kadar yok diyorum güzel ama hamur ve kıyma işte
2 si harika bence
Güzel ama sarma gibi olamaz düz hamur makarnayı kıymalı yapınca aynısı oluyor
Sarma deme bana bayılırım
Sarmayı sevmeyen var mı ya harika bir şey
Evet yapsana kız
Aşkım çok zor ya çok uğraştırıcı bazıları kalın yağlı yapıyor mesela bayılıyorum ful limon tadı geliyor böyle
Peki kıyamam sana yormam seni evet bol limonlu severim bende
Sen kötü bir insansın bence öyle diyim
Aşk olsun
Çok gerdin beni
Yalan değil ama doğrular
Mantı da içli köfte de aşırı iyi
Değil
Git sushi ye ya
Oda çok güzel değil sadece somon nigiriyi seviyorum
Hepsi berbat bence çok yediren oldu da sevemedim, içli köfteden devam
İçli köfte balon direk
Saçma sapan konuşma...