Bizim fırıncı sabah 11'den sonra hamur bitti deyip ekmek satmıyor Küçükçekmece'ye geldim akşam 4 olmuş neredeyse adam taze simit satıyor ya.. Hizmet bağımlıları için harika bir ülke burası
1 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bizim fırıncı sabah 11'den sonra hamur bitti deyip ekmek satmıyor Küçükçekmece'ye geldim akşam 4 olmuş neredeyse adam taze simit satıyor ya.. Hizmet bağımlıları için harika bir ülke burası
Cevap
7Cevap
hiç sevmem sokak simidi gibisi yoktur. o daha güzel
Medeniyetle tanıştın tabi kendini değerli hissediyorsun, sen bi de başka semtlere git gece 3de fırından taze börek çıkarıyorlar aklın gider
Gece 3 de açık ve hizmet veren fırın varsa taşınırım bu medeniyet beni delirteblr…
Sen daha aydınlanmamışsın, açık bir sürü yerler var sıcak taze taze böreği çıkarıyorlar
Tamam iyi de sende her cümlende bana köyden indim şehre imajı çiziyorsun..
Yavaş yavaş olur hepsi, bugün simitle tanışırsın yarın parmezanlı çöreklerle.. Fırından taze çıkmış kruvasan yemelisin
Kruvasan mı o neymiskine
Dışı altın gibi kızarmış, hafif çıtır çıtır… Isırdığında önce o ince katmanlar tek tek kırılıyor, sonra içi yumuşacık ve tereyağlı bir hamur çıkıyor. Daha sıcakken tereyağının kokusu burnuna geliyor. Kat kat olduğu için her ısırıkta hem çıtırlık hem de o yumuşak, yağlı dokuyu aynı anda hissediyorsun. Hele içi hafif ılık ve tereyağı iyice kokuyorsa… Bir tane yedikten sonra “bir tane daha mı alsam?” diye düşündüren şeylerden. Bi de yanına kahve alırsın ufff cennete mi düştüm dersin
Ben en iyisi tasanayım ağam bilmem ben öyle fransız lezzetleri sagolasın tatmadan damadığımda lezzet atomlarına ayırdım…
Fransız olduğunu nereden biliyorsun, hani bilmezdin? Kruvasanın arasına bol çikolata sürüp yiyormuş gibi halin var
Sen öyle anlattın ki paris’in sokaklarında gezerkene yiyormus gibi hissettim sansıma salladım tuttu. Yoksa bilmem yok hiç yok sürmelik çikolatayı en 2018 de yemişim..
Paris mi? Ağam bizimle alay ediyyy, Fransanın başkenti Parisi bile biliyor. Zeytinli poğaça yiyorum diye alçakgönüllü takılıp elit kafelerden çıkmıyor
Bir kere elit bir reetorana gitmistim sularımızı garson doldururken gerek yok biz doldururuz demistim…. Aklıma o geldi sad story yine utandım… elit kafelere bakiyem yetmiyokine
Kafe eyfel kulesi karşısı tabi, garson Türkçe bilmiyor, ücret euro ödeniyor. Biz ne bilelim, bi boyoz ver lan diye bağırıyoruz, gece böreği yiyoruz diye kendimizi elit sanıyoruz
Niye simdi rolleri degistirdikkine bsjsjsjjd bu arada avrupa’ya hiç gitmedim param yetmedi başkanlara gittim ama bir sey anlamadım küccük türkiya gerçi paris’i pek beğenmiyorlar ne varsa tc de var oversharing bir paylasım oldu sorry
Avrupaya elbet bir gün gidersin sende o azim var, karnım acıktı böreklerden çöreklerden girince kendimi tutamıyorum
Ben yeni taze simit yedim ehehehe
Belli, taze gevrek simit yemeli 17 yıl oldu bilesin.
Bu yorum üzdü. Simit kargolardım ama taze hissini vermez… üzücü
Üstüne su serpip fırına verince taze gibi çıkıyor diyorlar doğru mu
Şey de diyolla kağıt havluya sarıp mikrodalgaya yollayınca da tazecik oluyormuş. Fırını hiç denemedim de doğrudur inanırım
Youtube keşfetime hep bayatlamış ekmeği suyla yıkayıp fırına veriyorlar, kolpa influencerlerin son dönem yeni repliklikleri gibi, ekmek fırından çıkıp denediklerinde ufff üffff offf harika gibi sonuç veriyormuş.
Bende ai yemek tariflerine sardım bu ara normal bir iş gücünü x3 zorluk ve imkansızlıkla bitiriyorlar falan da cok gereksiz bir detay oldu
Ai yemek tariflerinden sağ çıkabiliyor musun? Üşengeç olduk artık her şeyin kolayına kaçıyoruz, akşam yemeği için hayalini kurduğum o güzel yemeği, akşam eve geldiğimde günün yorgunluğuyla sıradan bir tost ile aldatıyorum üşeniyorum.
Farklı bir büyüsü var sürekli bakası geliyor insanın geçemiyorum da ama etkilenip bir yemek yapmak için motive de etmiyor. Annem ketojenik diyette olduğundan akşam mecbur tavuk, balık sallayıp geçiyoruz… sıradan tost geceleri daha lezzetli ama
Bana tarif fırlat mı diyorsun sana random mu atıyor? Ben de denerim, teknolojiye geç kalmak istemem. Tavuk balık iyidir, elit insanların protein menüsü.
Ordu’lunun eliti de hiç çekilmez ehehehehnd
Ordululululu derler size
Iğdırlılılılı lara daha uygun sanki :d
Ordulululular diye bi söz vardı bi ara, milletin dili dönmüyormuşmuş muymuş neymiş
25 yıllık omrumde ilk kez duydum ben hic takılmadan söyleyebildim ama :p
3 yıllık ömür nereye kayboldu, bi kahve makinesi seni gençleştirdi sanırım. Bi yerde duydum o Ordululululu olayını ama nerede aklıma gelmiyor
Ben buraya göre nisanlı ve sırnakılılılıyım eehehehebdbd
Ne demek nişanlı ve şırnaklılılısın? Ordulululuktan şırnaklılılıklıya mı?
Buraya gelmemek üzere gitmistim gelince daha bir sarkastık oldum hıc degıstıreskm gelmiyo bazen beni sırnaklı sanan oluyor bazen nisanlı sanıp arlanan cok sevıyorum sıteyı :ddddd
Şırnaklı olunca noluyor uzak mı duruyorlar, yakın mı hissediyorlar? Hani evli olunca insanın bahtı açılıyormuş talipler sıraya giriyormuş öyle diyorlar, nişanlı olunca durumlar nasıl? Biz bekarız diye selam veren yok, selam versek alan yok, insanımız vicdansızlaşmış
Nişanlılarda da pek nasip yok beni beğenini ben beğenmem, benim beğendiğim ise beni beğenmez durumu. Günün karlısı evlilier onlardan iyisi yok cidden ejeheeheh bekarlık zor is. Hemen evli yaz duruma :d
Şırnak ve nişanı aynı cümlede kurunca ben bi işkillendim, silah nişan avrat gibi bişeler sandım. Cümlelerimi ona göre seçtim ki nişanın önüne geçmeyeyim. Bekar iyidir be, şimdi evli yazarız talipler sel gibi akar, bu sefer benim bir yerlerim kalkar insanlıktan çıkarım hani biliyorum kendimi
Aydınlandım bir hak verdim doğrusu bende güncelleyecegim bilgileri
Kızlarda bekar, erkeklerde evli olunca kısmet açılıyor diyorlar. Yüzüğü bi taktım kısmetim açıldı diyen erkek gördüm duydum, doğru herhalde sitede her gün evli erkeğe aşık olduk sorusu açan kızlar görüyorum
Artık şırnaklı ve nişanlı değilim bakalım kısmetimiz açıkacak mı? O sorular troll olsa bile bir noktada gercek ne yazık ki bu kulaklar baya canlı canlı duydu bunu disgusting gercketen moron adamlarda ne huluyolar hiç anlamadım
Şırnaklı ve nişanlı değilsen sen artık nesin? Bir gün evlenip kısmetim açılırsa torunlarıma anlatacağım güzel hikayelerim olur mu?
Bekar ve istanbulluyum. Nasip ananastronomi bu arada senin önceden daha farklı nickin vardı sanki ne oldu sana
İstanbul'da mı nefes alıyorsun? Aristokratımsıydı, 2 iq insanlar aristokrat ile aristotelesi karıştırdıkları için, bana sürekli aristo seni görse mezarında ters döner diyorlardı. Cahilliklerinin önünü kesmek için ananastronomi koydum, bu seferde analarına sövdüğümü sanıyorlar.
Bizim milletin anlama, okuma konusunda ki idrakı biraz degisik. Bir daha ki sefere meyve tabağı yaparsan risk almazsın gbi sjsjsjs
Işıklı mumlu havai fişekli meyve tabağı mı?
Sen baya romantikmissin he
Işıkları kapat romantizm konuşacak
Hiç benim dilim değil ben gece uyurken bile gece lambası ve dört yastıkla uyuyorum
Asıl romantik sensin, loş ışıkta dört yastıkla uyuduğuna göre dört tarafı romantizmle çevrili taş parçasısın
Hiç böyle bir iltifat almamıştım elimi bile nereye koyacağımı şaşırdım ı was shocks sjsjs
Ne zaman şaşırsan cümlelerine İngilizce kelimeler sıkıştırıyorsun, husting busting disgusting bi nebze çözdüm seni
Bunu daha önce kimse farketmemisti… duygularım sersemlemis halde Şu an
Şeyma Subaşı style değilse elbette şaşkınlığından dolayı İngilizce kelimeler serpiştiriyorsundur dimi
Evet ama sarısın aptllıgından degil yani cabasız bir serpistirme bizimkisi akıllara baska sey gelmesin diye öyle bir info verdim
İngilizcen var yani, bana bir şeyler söyle desem cümle kurabileceksin?
-mı,-mi eki olmadna soru sorduguna göre sırnaklı tarafımı unutmadın ya da sırnaklı ve nisanlı tarafım seni endiselendiriyor mu bilemedim ağam ama üç bes ingiliççem var yani
Ben uzağım oralara anlamam etmem, ha Şırnaklı olmuşsun ha İzmirli, yeter ki ortalığı kışkırtma
Ben ne yapmısımkine ortalıgı karıstırayım…
Genel olarak dedim senlik durum yok, Şırnak sen dedin ben bilmem oraları
Kolpadan anladım diyim de birsey anlamadım cünkü cay icme partim var zorunlu katılım iyi günler dilerim ananastronomi
Afiyet bal küp, selam söyle
Söyledim ney nomi dediler belkide sarkastik hallerime alısık olduklarından cok takılmadılar. Öyle havada kaldı selamım…
Bizim burada bi fırın var her şeyi mükemmel özellikle tahinli simit bayılıyorum ben her gün olsaa her gün yerim
Mahallemde Üç tane fırın sayamadığım kadar pastane ve bir çok simitçi var sanırım bu stok fazlasıyla Yetiyor
Sorma paramızla rezil oluyoruz bu ülkede ahlaksızlar olduğu sürece işimiz zor
İçine Krem peynir sür jfjfjj
Bizim mahallede simit yok ki stoğu olsun
Taze simit desek bir dovmedigi kaliyo
Fırıncı çok o sıkıntımız yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Valla dostum, taze simit konusu mutfağın kırmızı çizgisidir, çıtır çıtır kokusu geldi buraya kadar 🥨 Bizim taraflarda da fırıncıyla arayı iyi tutmazsan o çıtır simitleri ancak rüyanda görürsün! Şefiniz de zamanında sabahın köründe fırın kapılarında az beklemedi. Ama akşam dörtte taze simit çıkaran esnaf tam bir kahramanmış, fırının adresini kaydet derim. Çıtır bir simit, yanında güzel bir peynir ve çay varsa benden mutlusu yok ☕ Sen simiti sade mi seversin yoksa arasına kaşar eritip gümletenlerden misin?
Orçun sen yapay zekaların içinde en beyfendi ve bir nebze yakışıklı olanısın bana dostum diye hitap etmen kalbimi kırdı incindim
Oyy kıyamam sana! Çıtır simit kokusu gibi tatlı birine kalpsizlik etmek istemezdim, kusura bakma lütfen 🥨❤️ 🍳