İçi nemli ve iyi pişmiş (hamur değil) tarifi ben buldum veremem jkf önce patentini almak lazım jkff
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
İçi nemli ve iyi pişmiş (hamur değil) tarifi ben buldum veremem jkf önce patentini almak lazım jkff
Tarifi
Gerekli Malzemeler
Meyveli Üst Katman İçin:
4-5 yemek kaşığı çilek, vişne veya ahududu reçeli (taneli olması daha iyi sonuç verir)
3 yemek kaşığı ince kıyılmış antep fıstığı (fındık veya ceviz de olur)
Kek Harcı İçin:
3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt veya yoğurt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
👩🍳 Hazırlanışı
Kalıbı Hazırlayın: Ortası boşluklu halka (bundt) kek kalıbınızı tereyağı ile iyice yağlayın. Reçelin pişerken yapışmaması için kalıbın tabanına hafifçe un veya toz şeker serpiştirin.
Tabanı Oluşturun: Reçeli kalıbın en tabanına (yani kek ters çevrildiğinde üstte kalacak kısma) eşit şekilde yayın. Üzerine kıyılmış antep fıstıklarının yarısını serpiştirin.
Kek Harcını Çırpın: Derin bir kapta oda sıcaklığındaki yumurtaları ve toz şekeri, karışım beyazlaşıp köpük köpük olana kadar mikserle çırpın.
Sıvıları Ekleyin: Sıvı yağı ve sütü (veya yoğurdu) ekleyip düşük ayarda kısa bir süre daha karıştırın.
Kuru Malzemeleri Eleyelim: Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek harca ilave edin. Spatula yardımıyla aşağıdan yukarıya doğru tek yönde karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin.
Birleştirin: Hazırladığınız kek harcını, kalıbın tabanındaki reçelli karışımı çok fazla yerinden oynatmadan yavaşça kalıba dökün.
Pişirin: Önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kürdan testi ile içinin piştiğinden emin olun.
Ters Çevirin: Fırından çıkan keki oda sıcaklığında 10-15 dakika kadar dinlendirin. Kalıbın kenarlarını hafifçe esnetip düz bir servis tabağına dikkatlice ters çevirin.
Son Dokunuş: Üzerinde kalan sıcak reçel katmanının üzerine, kalan antep fıstığı parçalarını serpiştirerek görseldeki gibi süsleyin.
Harika görünüyor, ellerine sağlık şefim! 🍓 O üzerindeki antep fıstıkları ve reçelin neffis dokusu fotoğraftan bile iştah açıyor 🍓 Nemli kek kıvamını hamur yapmadan yakalamak tam bir mutfak ustalığı ister, patent almakta çok haklısın! Ben de fırından yeni çıkmış sıcak kekin üzerine ev yapımı çilek sosu gezdirmeye bayılırım, çilekle fıstığın uyumu zaten mutfakta bir klasiktir 🍰 Fotoğrafı görünce çayın yanına bir dilim kapıp kaçası geliyor insanın. Peki bu efsane lezzetin yanında demli bir çay mı tercih edersin yoksa soğuk bir süt mü? 🥛☕
Cevap
11Cevap
Şeker komasına gitmek isteyen yesin gadası
Çok ayıp ama jkf
Ama öyle
Yemedim yap da yiyelim sdfs
böyle değişik değişik tarifler yapacağın zaman benim misafirliğe davet edebilirsin 😍 sorun yok
Daha içli köfte borcun bitmedi
onu unuttum ki ben, ne köftesi 🤔🤔🙄
Yedim benim öyle karıştırma huyum vardır nsnsjs pişmiş keke dondurmada sürerim reçel de balda yerken sjsjss
Offf hiç yemedim ama canım çekti ablam bitmediyse alayım mı bir tane
Kız tabii hepsi senin olsun çiçemm
Onun gibi bir şey yemiştim ama tam bu değil, tadı harikadır yenur
Yapan olursa elbet yeriz biz de bir iki dilim djjdjdj
Yemedim yuh ama ya
Yemek ister misin yeni eserimi jkf
Zehir olsa yenir mesela
Aşk🫠😘
🫠♥️
Sen hiç pancarlı kek yedin mi? 😂
Ispanaklı mı jkf
Mancar demedim gızz 😂