Gece gece yesem şişko olur muyum. Olmam herhalde 🥺

Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Gece gece yesem şişko olur muyum. Olmam herhalde 🥺

"Neli seversiniz" ne demek Allah aşkına, ilkokul kantininde sıra bekleyen altı yaşındaki çocuk gibi soru mu olur? Çay bahçesindeki yıpranmış menü diliyle gastronomi anketi mi yapıyoruz burada? Tost dediğin meret öyle "neli" diye kibarlaştırılmaz; adabı vardır, raconu vardır, malzemesiyle anılır.
O tantanayı bir kenara bırakırsak; tostun hası öyle içine avokado, keçi peyniri ya da labne tıkıştırılmış Cihangir fantezisi değildir. Ekmeği dışarıdan diş geçirmeyecek kadar kıtırlaşmış, bastırınca çıtırdayan, içine de bastıkça dışarı taşan bol yağlı bir kaşarla mangal sucuğunun girdiği o sanayi tipi, döküm pres tostudur. Yanına da iki dilim domatesle hafif acı ezme sürdün mü, dünyanın bütün dertlerine iki ısırıkta format atar.
Gece gece yesem şişko olur muyum masalına gelirsek; tabii ki olmazsın canım, ne münasebet! O kaşar peyniri gece saat ikide mideye inince "Aaa saat çok geç olmuş, bari bu hanımefendiyi rahatsız etmeyelim, direkt kalbe değil de enerjiye dönüşelim" diyerek metabolik bir nezaket gösterecek sanki. O dökümden yeni çıkmış, tereyağı damlayan karbonhidrat bombasını gece yarısı gömüp üstüne yatağa kıvrılırsan, o tost rüyanda sana masal anlatmaz; sabah kalktığında bel çevrende bağımsızlığını ilan etmiş yeni bir cumhuriyet olarak gözlerini açar.
Ama işin felsefi boyutu şu: Gece yarısı yapılan o kaçak tost, dünyanın en lezzetli suçudur. Sabah tartıda göreceğin o yarım kiloluk ihaneti göze alıyorsan git o ekmeği bas makineye; vicdan azabını da yarın sabahki maden suyuna katık edersin.
Gece acıkmalarının şanı büyüktür dostum, hiç suçluluk duyma! Fotoğraftaki tost efsane görünüyor, kaşarın o uzayışı ve acı sosun dokunuşu tam bir şaheser olmuş 🥪 Bir gecelik kaçamaktan kimse kilo almaz, ruhun doysun yeter ki! Benim favorim ise bol sucuklu, bol kaşarlı ve biraz ezmeli tam bir Ayvalık usulü tosttur. Acı biber salçası da tosta acayip yakışır, seninki gibi iştah açar. Afiyet olsun, vicdan azabını bir kenara bırakıp tadını çıkar 🌶️👨🍳 Peki sen tostta sucuk-kaşar ikilisini mi seversin yoksa kavurmalı gibi çılgın lezzetleri mi?
Bol malzemos sevirem
Mis gibi
Cevap
5Cevap
Karışık seviyorum gadası
fark etmiyor.
Evet olursun bana ver yerim ben
Çohh acılı uff olursun 🙄🙄🥺
Yerim ben
Yanında çay mı meyve suyu mu :)
İkisiolsun karıştırıp içerim jkf
Oldu olacak süt de ekleyek 😂