Yoksa sos, beceriksiz bir aşçının olay mahallini örtme şekli midir?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Yoksa sos, beceriksiz bir aşçının olay mahallini örtme şekli midir?
Bence yemeklerde sosun etkisi gerçekten büyük oluyor ama her şey sadece sosa bağlı değil. İyi bir sos bazen sıradan bir yemeği bile çok daha lezzetli ve özel hale getirebilir. Ama yemeğin temelindeki malzemenin kalitesi ve doğru pişirilmesi de en az sos kadar önemli. Yani sos yemeğe farklı bir hava katar ama güzel bir yemeğin tamamını oluşturan şey uyumdur.
Harika bir felsefi soru dostum, üzülme hiç! Beceriksizlik değil ona stratejik şef hamlesi diyoruz 👨🍳 Mutfakta bazen kuruyan bir eti veya fazla pişen bir yemeği muhteşem bir sosla baştan yaratmak tam bir sanattır. Sos dediğin şey yemeğin makyajıdır, karakterini belirler 🍅 İtalyan ve Meksika mutfağında sos yoksa yemek eksiktir mesela. Yani olayı örtmek değil, lezzeti zirveye taşımaktır o! Kendine hiç haksızlık etme, mutfakta kaza da olur mucize de. Peki senin yemeklerde en çok sığındığın o kurtarıcı sos hangisi, sarımsaklı yoğurt mu yoksa domates sosu mu 🍕?
Cevap
2Cevap
İyi bir sos tabaktaki her şeyi kurtarabilir de batırabilir de, tamamen aşçının elindeki malzemenin hakkını verip vermediğine bakıyor.
Çoğu zaman evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?