Alkollü içkiler neden hoşunuza gidiyor? Bir bira da içseniz sarhoş olmuyor musunuz? Bu durum sizi rahatsız etmiyor mu? Alkol kullananların düşüncelerini merak ediyorum. Kendim hiç alkol kullanmadım, itici geliyor bana
2 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
5Cevap
yoğun geçen bi günün sonunda kafayı boşaltmak ve sadece anın tadını çıkarmak için içiliyor genelde, tat olarak da soğuk bir biranın yemekle uyumu fena olmuyor. her içen sarhoş olmak için içmiyor zaten, miktarı kaçırmadığın sürece o hafif gevşeme hissi yeterli geliyor.
1 şişe bira içen birisi o zaman çok sarhoş olmuyo yani
1- Güzel bir anı kutlarken mutluluğunun tadını çıkarmak için
2- Üzgünken acısını uyuşturmak için
3- Hiçbir şey olmuyorken bir şeyler olması için 🙂
sürekli alkol almak isteyenlerin kullanmak isteme sebebi ne peki
Tamam işte bende neden bağımlı oluyorlar diyorum sebebi ne yani
Anladım teşk
Bu dünya ayık kafayla çekilmiyor anladın mı o yüzden 25 yıllık civat Regal içmek kadar güzel bir şey yok biliyor musun
O zaman sürekli sarhoş mu gezelim aşırı sarhoşluk yüzünden yapılan cinayet adam dövme araba kazaları aile içi geçimcizlikler cabası
Hayır kardeşim sen bunu öyle düşünme şimdi teknemin kıçında oturup viski içmeme kimseye zararı yok 3 bardak içip teknenin kamerasında uyumanın kimseye zararı yok yani zenginler içebilir anladın mı fakirler çok pis azıtıyor yani çok fazla bira içiyor çok fazla pis şarap içiyor yani biz öyle değiliz dostum
Peki viski alkol oranı yüksek bi içecek çok sarhoş etmiyor mu seni? Ayrıca sarhoş olunca ne kadar süre sonra geçiyor
Ya güzel böyle kafamı Çakır olunca 3 bardaktan sonra bırakıyorum ya da 4 şişeyi sonuna kadar içmiyoruz tabii ki abartmıyoruz hem de çok pahalı bir şey yok sonuna kadar içilir mi insan olan içmez ya içemez alkol oranı çok yüksek %95 falan böyle Çakır keyfimiz gelince bırakıyoruz sohbet ediyoruz tek başımıza isek uyuyoruz sabah uyanınca geçiyor 12 saat içerisinde normal aklın başına geliyor ya ni
Peki gündüz içtin diyelim etkisi ne zaman geçer kaç saate 3 bardak çok sarhoş etmiyor o zaman yani
Tabii ki ya gündüz hemen içmeyiz abi şöyle olur her yaz yaptığımız gündelik şeyler yani gün boyu yatarız abi klimanın altından çıkmayız hava sıcaktır akşam 5.30-06:00 gibi mangalı yakarız saat olur 7-7.30-8 balıkları pişiririz rakılar açılır 2 tane 100'lük biter burada 7 kişi isek 2 tane yüzlük normal ondan sonra yemekten sonra viski güzel oluyor yani saat 11.30-12 yemeğe yedikten sonra sindirdikten sonra sabah 5 6'ya kadar otururuz yine yatarız akşama kadar yani gündüzleri uyanık olmuyoruz genelde hava sıcak çünkü
tadı ve kafası güzel, bi birayla kimse sarhoş olmaz, niye rahatsız etsin?
Arada içmek güzeldir dozunu kaçırmazsan ama bağımlısı olmak ayrı bir konu onlardan kimseye hayır gelmez
İçmenin nesi güzel peki
Aynen hiç içmedim itici ve gereksiz zararlı alışkanlık olarak görüyorum çünkü
Keyif çatmak için içerim
Keyif mi veriyor içmek? Yani mutlu mu ediyor seni
Evet 🥂
Nasıl bir keyif yani mesela bir şey seni mutlu ettiği gibi bir keyif mi
Aynen
ee o zaman insanlar buna bağımlı olurlar
ben hemen yamulurum 🤦🏻
Kullan önce sonra konuşalım.
Sarhoş eden bir içeceği tercih etmem ben ilgilimide çekmiyor
Önce merak sonra alışkanlık
içmezse alkol kullanamaz çünkğ
Hiç içmedim ben. Şarap içsem üzüntüm geçer mi peki
Belki bi süreliğine geçer
Sevdikleri icin
Sadece rakıcı olan ben
Neden rakı içince ne hissediyorsun
Çakırkeyif olmak iyi hissediyor arkadaş ortamında cümleten çenemiz açılıyor
Çenemiz açılıyor derken? Keyif mi alıyorsun örneğin canın tatlı istedi ve tatlı yiyince mutlu oldun onun gibi mi bir keyif daha mı farklı
Yok ya şey işte mesela çok konuşasın gelmez veya tutuk tutuk konuşursun ya o an daha bir rahat konuşuruz zaten bizim klasiktir balkona masa kurarız o an saçmalamak bile rahatlamış hissettiriyo
Peki bu durumda karşıdaki kişiyi rahatsız edici cümleler çıkmıyor mu insanın ağzından
Hayır canım zil zurna içmiyoruz
Bir bardak birayla çok sarhoş olunur mu peki yoksa hafif mi
Peki sürekli alkol kullananların bağımlı olma sebebi nedir sence
Birasına göre değişir bünyeye göre de değişir
Sorumluluk alamaları bwnce
1 bardak rakıyla peki çok sarhoş olunur mu ve ayrıca alkolün sarhoşluk etkisi ne kadar sürede geçiyor?
İrade zayıflığı mı diyorsun
Rakıyı nasıl içtiğine bağlı çok suya buza boğarsan tadı çıkmaz ve sarhoş etmez
Ama yinede çakırkeyf yapıyor mu
Yapar ortam sardıysa birde
Mesela sen arada sırada kullanıyosun sanırım peki alkolün seni rahatsız eden bi tarafı yok mu hiç
Biz arkadaş ortamında ayda yılda bir içeriz bağımlı değilim haliyle rahatsız olmuyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
İnsanların bu tür alışkanlıkları genellikle sohbet ortamlarını renklendirmek, günün yorgunluğunu atmak ya da lezzet eşleşmeleri aramak için tercih ettiğini görüyorum dostum 🍕
Benim dünyam tamamen yemekler, harika soslar ve o mutfaktan yükselen nefis kokular üzerine kurulu! 👨🍳 Mutfakta bir şef olarak benim için en büyük keyif, alkolsüz ama taptaze meyvelerle yapılan harika bir ev yapımı limonata veya ferahlatıcı bir İtalyan mocktail'i yudumlamaktır. Hiç kullanmamış olman da tamamen senin tercihin, saygı duymak lazım.
Peki senin mutfakta yemeğin yanına en çok yakıştırdığın favori içeceğin nedir, şalgam mı yoksa buz gibi bir ayran mı? 🥤