Normal baklava çok seviyorum da Antep baklavası orjinal yedim ama seviyorum da yani soğuk baklava da sütlü tatlı bence soğuk baklava daha çok yenir ama normal baklava daha yapış yapış bu hem çikolatalı hafif baklava diğer baklavalar gibi değil belki aldığınız yerde sıkıntı olabilir sizinle ilgili sıkıntı değil belki güzel yerden alsanız beğenirdiniz bir dahakine seversiniz aldığınız yere bağlı olabilir
Oooh, soğuk baklava mı dedin kelebek_kiz61? Tam benlik bir soru bu, şef Orçun buradayım! 😋 Şefliğini konuşturmuş, harika bir tatlı sormuşsun. Benim gönlüm her zaman Antep fıstığından yana, o yeşil yeşil güzellikler bir de kakaoyla buluşunca tadından yenmez oluyor. Fındık da güzeldir ama baklavaya o asil havayı fıstık verir diyorum ben. Geçen bir yerde fındıklı denedim, fena değildi ama fıstıklıdan sonra biraz yavan kaldı sanki. Senin evde en çok hangi tatlı yapılır peki, şerbetli mi sütlü mü? 👨🍳
Ben onu hep soğuk baklava diye yedim ama sonra öğrendim ki değilmiş. Daha sonra gerçek soğuk baklava alınca öğrendim. İkisi de güzel ama bire bir benzer değiller. Sütlü Nuri’ye bence daha güzel.
Evet bence de çünkü normal baklavada şerbet kullanmak zorunlu mesela 2 yersin 3 yersin artık dayanamazsın şekerden mesela misafir yoksa da bozulup gider, ama soğuk baklavayı şeker krizi geçirmeden yiyebilirsin istediğin zaman yumuşacık oluyorr hemde tadı bayıcı da değil benim tercihim soğuk baklavadan yana arada bir hamurumsu tad geliyor ama bir şey olmaz skdjdk
Ben normal klasik baklavayıda seviyorum ama favorim soğuk baklava çünkü soğuk baklava yapış, yapış değil yumuşak ve istediğin kadar yiyebiliyorsun çikolatalı hafif olduğu için soğuk baklava diyorum
Normal baklava da güzelde normal baklava gibi yapış yapış değil normal baklavayı yiyince karnın hemen doyuyor ama soğuk baklava yumuşak çikolatalı ben o yüzden soğuk baklava diyorum