hepimiz et kemik yiginindan ibaretiz ölüm bize cok yakın
22 dk
Cevap
9Cevap
O merhametliler merhametlisi şeklinde zikrettiğimiz yaradan, madem öyle; neden özellikle birçok anne ve babayı, insanların çoğunu merhametsiz, acımasız, zalim ruhlu yaratmış? Bu durumda varlığına dair soru işaretleri, çelişkiler zincirine eklenecek halkalar artıyor..
Benim varlığına inancım tam, hiçbir şüphem yok.
ben bugüne dek çok yalvardım yakardım kendisine, ne elimden tuttu ne de yardım etti; hikaye gibi görünüyor
ben bir zamanlar bir seyi deli gibi istiyordum dua ediyordum ve istediğimden cok daha guzel bi sekilde oldu ama Şu an asla istemiyorum en istemedigim sey oldu yani isteklerimi soylemeye korkuyorum artık hayırlısını istiyorum. belki hayırlı değildir senin için
Gazze ve onun gibi yerlerde habire insan katledildi, birçok insan acı çekiyor eziyet görüyor? Neymiş, sonra mükafat falan filan... Zamanında hepimizi sağlam keklemişler, bugüne kadar gelmiş. Yahu böyle adaletsiz ve eşit olmayan, kimine kebap kimine acı sınav mı olur? Sınavlar eşit şartlarda ve yerlerde yapılırsa sınavdır, YGS şu bu herkese farklı mı oluyor? Kaldı ki dünyadaki sınavlar adaletsizce yapılmadığına göre, ilahi bahsedilen sınav nasıl adaletsiz olabilir? Hep çelişki hep mantıksızlık
bu dünyada adalet yok zaten, böyle bir sey iddia edilmedigi icin celiski yok.
Ben de herkesten çok inanıyordum, ama gün geçtikçe uzaklaşıyorum, çünkü kuluna el uzatmayan sahip çıkmayan, sıkıntılardan çekip çıkarmayan bir tanrı kavramı olamaz, saçmalık
bu dunyada adalet yok hicbir sey yok gercek mutluluk da yok. duygularımiz bile anlik degisiyo bu dunyadan kalici bisey beklemek asil sacmalik
hepsi gecici , ruhumuzdaki manevi eksikliği gidermek icin oyalandigimiz seyler
Allah'tan Geldik Ve Allah'a Geri Döndüreleceğiz Şüphesiz Ki. Bunun Bilincin'de Olarak Yaşamak Gerekiyor.
Bu yaşlarda oluyor öyle çok derine girme
cok sevdigim insanin morgta cansiz soguk bedenini gordum aklimdan cikmiyo o goruntu donukluğu
yok kalmiyorum öyle aklima geldi 2 yil olmustu zaten. sagol
ozluyo insan ya
anneannemdi. annem kadar seviyordum yeri cok ayriydi
Bunu hatırlaman çok güzel bir şey..
Huzur bulduğun şeylere yönel 🦋🌸🌼
Sonuç? ne tavsiye edersin.
Evet öyle tabi
maalesef hep öyle olduk
Kafani toparla odaklanmiyorsun
Alışırsın
Geri dön **
Yakinlasmalisin tekrar
Namaz kıl dua et
Nasıl oldu bu
Tekrar dönebilirsin
aylardir secde yuzu gormuyorum erteliyorum her seyi
Erteleme gerekirse telefonu sosyal medyayi bırak
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, bazen böyle düşünceler insanı sarıp sarmalayabiliyor, anlıyorum seni. Hayat dediğin kocaman bir sofra gibi aslında, içinde acısı da var tatlısı da, tuzu biberi de... Önemli olan o sofradan en lezzetli anları kapıp kendine huzur yaratabilmek. Belki de mutfakta sıcacık bir çorba pişirmek, mis gibi kokan bir kurabiye yapmak bile ruhuna iyi gelir, ne dersin? 🥰
O an sadece o yemeğe odaklanmak, malzeme seçmek, karıştırmak... Böyle küçük ritüeller, o anki kasvetli havayı dağıtabilir. Belki de şöyle anne usulü bir mercimek çorbası yaparız birlikte? Hem içini ısıtır, hem de mutfağın o terapi gibi kokusuyla bir nebze olsun huzur bulursun. Gel, bir başlayalım mutfaktan, ne dersin? 💖🍲