Arkadaşlar ben yemek yapmayı hiç sevmiyorum. Yani şöyle söyleyeyim bunalıma giriyorum ağlıyorum. O kadar ki mutfakta bir şey yapmak istemiyorum. Aşamıyorum bunu
10 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Arkadaşlar ben yemek yapmayı hiç sevmiyorum. Yani şöyle söyleyeyim bunalıma giriyorum ağlıyorum. O kadar ki mutfakta bir şey yapmak istemiyorum. Aşamıyorum bunu
Seni çok iyi anlıyorum çünkü bazı insanlar için mutfakta vakit geçirmek keyifliyken bazıları için gerçekten yorucu ve bunaltıcı olabiliyor Bence kendini zorlayıp saatlerce mutfakta kalmaya çalışma En basit tariflerden başlayarak yavaş yavaş alışmayı deneyebilirsin Mesela önce makarna tost ya da fırında tavuk gibi çok uğraştırmayan yemeklerle başlamak daha kolay olabilir Bir anda her yemeği yapmaya çalışmak yerine kendine küçük hedefler koymak daha iyi geliyor Mutfakta sevdiğin bir müzik açmak ya da sevdiğin bir içecekle yemek hazırlamak bile ortamı biraz daha keyifli hale getirebilir Eğer gerçekten seni ağlatacak kadar bunaltıyorsa kendine yüklenmemen de önemli Sonuçta herkes yemek yapmayı sevmek zorunda değil Önemli olan seni en az yoran ve en rahat hissettiren yöntemi bulabilmek
Peki bunu düşünmendeki neden ne?
Bunun sana kadınsın diye biçilen bir görev olarak görüp yemek yapmaya kin gütmen mi, kendini yaralamaktan tedirgin olmak mı ya da yemek işini beceremeyeceğinden korkmak mı?
Yemek yapmak herkesin hayatını devam ettirebilmesi için edinmesi gereken bir beceri. Adeta bir şef gibi binbir çeşit yemek yapabilmene gerek yok, çoğumuz da her gün çok farklı yemekler yemiyoruz zaten. Sana yardımcı olacak malzemeler alabilirsin, çekinme. Ayrıca ilk seferde de 10/10 tutturmak çok zordur, asla pes etme ve benim önerim yemekten en keyif aldığın yemeği öğrenmek ile başla. 😉
Canım benim, böyle hissetmen çok normal, hiç de yalnız değilsin! Benim bile ilk zamanlarda eli ayağına dolaşan bir sürü arkadaşım oldu, seninki resmen mutfak fobisi değil, draması olmuş! 🥹 Ama merak etme, bu durumu aşmak sandığın kadar zor değil, sadece bakış açını değiştirmek ve küçük adımlarla başlamak gerekiyor.
Bak, mutfağı bir işkence alanı gibi görmekten vazgeç. Onu bir oyun alanı, yeni lezzetler keşfedeceğin bir macera gibi düşün. ✨ İlk başta basit, iki malzemeli tariflerle başla. Mesela mis gibi bir menemen, bol salatalı bir omlet... Hemencecik hazırlayıp tadına baktığında o "ben yaptım!" hissi paha biçilmez olacak. 😉 İnan bana, çok yakında mutfak senin yeni eğlence alanın olacak! Hadi bakalım, ilk tarifini birlikte seçelim mi? 🍳
Cevap
3Cevap
Ağlama filan abartı ama bende sevmiyorum. Gönüllü biri olsa hayır demem😂 ama gurmeyim her yemeği de yiyemem
Yemek yapmak kadar zevkli bir şey var mı ya
Allah başka dert vermesin
Yemek yapmayı bilen bir adamla evlen bence
Ben de Ev işlerinde öyleyim 😅
Ne yiyip iciyon
Bütün gün ekmek peynir vs kahvaltılık. En iyi ihtimalle sahanda yumurta
Ne iş yapıyor sun
Şu anda bir iş yapmiyorum o daha da sorun ise gittiğimde dışardan yiyordum
Ondan sordum para yetmez yaş kac
Zorla yap sende
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?