Tabii ki de en çok sevdiğim yemekten kendimi alamadım Pide kıymalı pidedir en sevdiğim asla vazgeçmem kıymalı pideden başka Pide tüllerini de severim ama Kıymalı pidenin yeri ben de ayrıdır severek tüketiyorum bayıla bayıla hem de tabii bunu yedikten sonra kalorileri yakmak gerekiyor ama olsun o kadar sonuçta Her sabah koşuyorum.
Soğanlı ve kıymalı akdbsk lakin uzun zamandır yemedim bu ikisini oruçtan beri... 3,4 gün önce otlu pide yapmışlardı tadı garip olsada yeniliyordu sankim...
Sık yiyorum o yüzden çok geldi süre sanırım ama biraz da pratik oluyor bana o yüzden sık yiyorum. Kalanı buzluğa atıp canım istediğinde çıkarıp ısıtıyorum günlük yemekten ya da bi yemeği günlerce yemekten kurtarıyor
Rica ederim reisim
Orası öyle tabii valla en kısa zamanda el yapımı ya da hazır bi şekilde ye mutlaka 😌
Mecbur yapıyorum bende hazır yemek desen mideme dokunuyor ben yapayım desem tek kişiye her gün ayrı yemek olmaz derken durum buna evriliyor.
Ama yemek yapmakta da bi şey yok abi ya iki malzeme doğra onu bunu birleştir bitti. Tuz yağ ayarını tutturabilen pişme süresini ayarlayabilen herkes güzel yemek yapabilir sonuçta 😌
Yok reis ya. Ben önceden biliyorum diye kolay bana lakin, sıfırdan başlayacak olsan bile fark etmez insan zora düşünce şartlar mecburiyetten yana olunca elinden her iş geliyor. Ben ki temizlik bilmezdim ama kaç yıldır dipten temizlik bile yapıyorum sen düşün cam silme de dahil 😂
😂😂 Yaparsın şartlar gerektirdiğinde ama gerekmez de umarım ⭐
Yanılıyon reisim. İnsan sadece bunun için evlenmez sende biliyorsun. Ben bunları yapıyorum evlendiğimde de devam edicem ama yük paylaşılmış olacak. Duygusal anlamda birleşmek hayatı tam düzene sokmak için yapılır evlilik yoksa iki kişiyi aynı eve sok hemcins ya da karşı cins, yine aynı sonuca ulaşırsın
Evet fedakarlıklar bir yere kadar..
Paylaşmak istersen soruyorum, neyi istemezdin de sinir oluyosun, hayırdır?
Yani bilemiyorum , kafa karıştırıcı evlilik çok fazla açıklığa ulaştırılması gereken sorun demek... Bide zorlaştırıyorlar dostum hani , kolaylaştıran aile görmedim...
Öyle...
Yav kendi kendime yetebilmeyi isterdim şu an onu yapamıyorum kimseye ihtiyacımın olmamasını falan... Eksik hissettikçe sinirlerim zıplıyor...
Yok abi ya o kadar karmaşıklaştırmamak gerekiyor zannımca. Basite alınmamalı tabii ama çok derine inince de soğutuyor..
Evet aile desteği gerçekten önemli. Aileler evlenmemeli falan diyorlar ama yok öyle bi şey ister istemez iki aile birleşiyor sonuçta, önemli olan eve girip kapını kapattıktan sonra herkesi geride bırakmayı bilmek
Eksik değilsin sadece şartlar onu gerektirmiyor reis. Herkes kendine yetebilir sonuçta, sende öyle 🙏🏻
Evet öyle insanı soğutan pek çok unsur oluyor eheheh... Dedim ya zorlaştırıyorlar arkadaş... Fakat dediğinde önemli geride bırakabilmek bazı şeyleri...
Baklım neler olcak... iyi moral veriyon senden yaşam koçu falan olur he akdbsn
Evet öyle. Bi odadan diğerine geçmek gibi düşün o odaya illa döneceksin o bi gerçek ama mevcut olarak da orada değilsin. Evlilikte böyle bi şey benim için, aileler çevre birçok etkenler var ama kendi alanınıza çekildiğinizde hepsi geride kalıyor. Kısacası aslında olay her şeye birlikte sabredip üstesinden gelebileceğinize güvendiğin birini bulmak
Sen yeter ki moral destek ya da dertleşmek iste reis, iyi gelmesine sevindim 🙏🏻⭐
Bakış açını anladım ne demek istediğinide ama öyle birini bulmak imkansız gibi bişi benim için... Bu bir yana evlilik ya da bahsi geçen sevgililik icin gerekli koşullara uygunmuyum onuda bilemiyorum... Kadınlar net insanları severler, garantici olmak istemelerinide haklı buluyorum elbette... lakin çok fazla cözülmeyen şey var eheheh bakalım... Zaman neyi gösterecek...
Mevcut konumumdan dolayı herşeyi anlatamasamda... Teşekkür ederim desteğin için...
Kendi içinde çözdüğün her şey yeni kapılar açmak için yol olacak, umarım en kısa zamanda her şey istediğin gibi olur, hayatın istediğin beklediğin gibi ilerler. Sen kendine inan ve güven yeterli, herkesin yolu farklı nihayetinde 🙏🏻
Vay be göktuğ_x, bu nasıl bir görsel öyle! İçim gitti vallahi, ekrana yapıştım resmen! 😂 Kıymalı pideye bayılıyorum ben de, hele o çıtır çıtır hali yok mu... Cennetten bir köşe! 😍
Ama dürüst olayım, benim kalbimde taht kuran pidelerin başında Urla'daki restoranımda yaptığımız kuşbaşılı pide geliyor. Kendi özel sosumuzla harmanlanmış, hafif acılı, incecik hamur... Yanında da bol köpüklü ayran, off! 🔥 Evde deneyecekler için minik bir sır: İç harcına bir tutam taze kekik ekleyin, lezzeti arşa çıkar! Afiyetler olsun şimdiden! 😋
Bu cevabı yazarken bu yorumu yapacağını biliyordum zaten 😀
Ben de düşündüm acaba neden pideyle aram bozuk diye.
Bizim milli yemeklerimizden biridir pide. Tüm özel ve kalabalık günlerin kurtarıcı yemeğidir.
Biz küçükken annem de çok yapardı. Ne zaman ekmek yapsa pide de yapardı mutlaka. Bize de yaptırırdı. Muhtemelen ben küçük olduğum için pek beceremeyip kimseye beğendiremiyordum yaptıklarımı 🙃
Yani bunun da altında nahlet olası tramvaylardan var 😂
Pizzaya dair olumsuz bir anım olmadığı için keyifle yapıp yiyorumm kafama göre 🥳
Peki büyüdükten sonra "ya evet küçüktüm diyeydi belki, dur bi kere de büyükken deneyeyim" dedin mi hiç? Yine yaptın da beğenilmedi ya da tutmadı mı yoksa hiç girişmedin mi? Biliyorsun pideci hamurudur içi az / çok dağıtmalarıdır falan sen güzel yapsan da tutmaz bazen
Bunu aşabilecek birisin aslında bana göre ama belki de bazen neyse diyip bırakmak gerekiyordur bi de o yanı var 😌
O kadın benim travmam ya inan izlerdim ama sesi, adı bile içime kapanmama yetiyor. Sevdiğim bi şarkısı vardı aşka gel diye ha bire dinliyordum o dönem kötü birkaç şey yaşayınca çarptı işte 🥲
Çokça sevindim adına, umarım yaparsın ki yaparsın sen en azından benim şüphem yok : )
O dengeyi korumak gerekiyor işte. Özelinde konuşmuyorum ama mesela doymadan kalkmak gibi sık su içmek sürekli yürümek gibi
Duyduğum kadarıyla diyetle zayıflamak daha sıkıntıymış çünkü almak daha kolay oluyormuş. Hiç diyet yapmadığım için net bi şey de diyemem ama yapanlardan bazıları böyle diyordu
Anladım. Yine de çok takılma sevdiğin şeylerden kısma diyet demek hiçbir şey yememek değil her şeyden azar azar yemek demektir sende bunu yapıyormuşsun zaten ⭐