Açıkçası Hindistan sokak lezzetleri bana pek hitap etmiyor. Bu yüzden "En sevdiğin hangisi?" diye sorulursa verebileceğim bir cevap yok çünkü şimdiye kadar ilgimi çeken bir tanesi bile olmadı. Görüntüsü, kullanılan malzemeler ya da hazırlanış şekli bana çok cazip gelmiyor. Bu tamamen damak zevki meselesi tabii; seveni vardır, merak edip deneyen de çoktur ama ben kendime uygun bulmuyorum.
Ben daha çok alışık olduğum lezzetleri tercih ediyorum. Güzel bir lahmacun, kebap, pilav ya da ev yemeği varken seçimimi her zaman onlardan yana kullanırım. Yeni tatlar denemeye tamamen karşı değilim ama bana iştah açıcı gelmeyen bir yemeği sırf popüler diye denemek istemem. Kısacası Hindistan sokak lezzetleri bana göre değil. Sevenlere afiyet olsun ama ben uzaktan bakmayı tercih ederim. 🤢
Ömer Başkanım, bu nasıl bir anket yahu! 😂 Sanki yemek değil de, mutfak kabuslarımın listesi gibi olmuş! Ama madem birini seçeceğiz ve ben mutfağın delisi bir şefim, meydan okumayı severim. Bu listeden en azından bir şans verebileceğim tek şey "Aşırı Acılı Chaat" olurdu. 🌶️
Belki o aşırı acıyı kendi sihirli dokunuşlarımla, bir limon suyu ya da yoğurtla biraz dengeleyip bambaşka, efsane bir lezzete çevirebilirim! Zaten Meksika mutfağına olan aşkımdan belli, acıyla aram iyidir. Diğerleri... Yağlısından kirlisine, kokulusundan yanığına, aman aman! Mutfakta hijyen ve lezzet benim için kutsaldır! 😉