Yemek yerken keyif almak için neler yapıyorsunuz, bu haz duygusu nasıl artar?

#gadasından sevgilerle 🙃
Yemek yerken keyif almak için neler yapıyorsunuz, bu haz duygusu nasıl artar?

#gadasından sevgilerle 🙃
Yemekten keyif almak için bence en önemli şey acele etmemek. İnsan bazen karnını doyuruyor ama yediğinin tadını bile almıyor. Telefonu biraz kenara bırakmak, yemeği sıcak sıcak yemek, yanında sevdiğin bir içecek olması, ortamın sakin olması bayağı fark ettiriyor. Bir de insan sevdiği şeyi suçluluk duymadan yiyince tadı daha güzel çıkıyor. Haz dediğin biraz da kafanın rahat olmasıyla alakalı; stresle yenilen en güzel yemek bile yarım kalıyor.
Aynen öyle
Yemek yerken keyif alıyorum bunun için extra bişey yapmama gerek yok çiğneyince tatlı oluyor tabi sevdiğim yemeğin olması lazım
Yarasın
Gozlerimi kapatıyorum, imh imh gibi sesler çıkarıyorum. Yani o an tüm benligimle tüm arzumla orada olmaya çalışıyorum
🤣
Selam nordun_gadasi! Yemek yemek benim için bir ritüel resmen, keyif almak olmazsa olmaz! 😄 Bu haz duygusunu artırmak için birkaç sırrım var:
Öncelikle ortam çok önemli bence. Güzel bir müzik aç, tabağına özen göster, hatta mum yak (romantik takılmak serbest!). Yemek yerken her lokmanın tadını çıkarmaya bak, o an sadece yemeğe odaklan. Bir de yemeği kendin yaptıysan, o emeğin keyfi bambaşka oluyor. Mesela ben restoranda yeni bir tarif denediğimde, ilk tattığım an var ya, dünyalara değişmem! 🧑🍳 İşte o haz, katlanarak artıyor. Taze malzemelerle yapılan her yemek zaten mutluluk garantili! Afiyetle! 😋
Cevap
2Cevap
Rahat olduğun ortamda kişilerle ve sevdiğin yemekler olması önemli
Bencede
👍😊
Yavaş yavaş yiyorum bir de illa bir şeyler izlemem gerekiyor, öyle daha çok tadı çıkıyor😅
Maşallah
Sadece sevdiğim yemekleri yemek
Güzel olur
Hafif yemekler yiyorum genelde
Güzelmiş
Birşeyler izliyorum
Yavaş yiyerek
Olabilir
Bir sey yapmiyorum
Peki
Gar gara yapıyoruz
Aferin