Bugün köfte pilav günü dedim uzun süredir köfte yapmadım bir yapayım yanında pilav biraz biber közledim mis gibi oldu siz de köfte pilav sever misiniz yoksa patates olsun pilavın yerine mi diyorsunuz ya da hem pilav hem patates mi?

Bugün köfte pilav günü dedim uzun süredir köfte yapmadım bir yapayım yanında pilav biraz biber közledim mis gibi oldu siz de köfte pilav sever misiniz yoksa patates olsun pilavın yerine mi diyorsunuz ya da hem pilav hem patates mi?

Köftenin yanına pilav mı patates mi daha çok yakışır sorusu aslında tamamen damak zevkine bağlıdır. Genelde en klasik ve dengeli tercih pilavdır çünkü köftenin lezzetini bastırmaz, yanında sade ve uyumlu bir eşlikçi olur. Özellikle tereyağlı pilav köfteyle oldukça iyi gider. Patates ise daha çok keyif ve lezzet yoğunluğu için tercih edilir. Kızartma ya da fırın patates köfteyle çok yakışır ama pilava göre daha ağır bir kombinasyon sayılır. İkisini birden tercih etmek de mümkündür. Bu durumda daha bol, doyurucu ve restoran tarzı bir tabak ortaya çıkar ama günlük öğün için biraz fazla gelebilir. Kısacası en dengeli seçim pilav, daha keyifli seçim patates, en iddialı seçim ise ikisini birden kullanmaktır.
Bence ikisi birden olmalı. Köftenin yanına pilav da yakışıyor, patates de ayrı güzel gidiyor. Hele yanında biraz salata, ayran ya da cacık varsa tabak tamamlanıyor zaten. Sadece pilav olunca eksik kalıyor, sadece patates olunca da biraz kuru gibi geliyor. Köfte dediğin yanında ikisini de hak ediyor.
Nefis görünüyor 🥰 bence de pilav. Bı de son zamanlarda domates ve salçalı sos yapıyorum üzerine nefis oluyor. Çok güzel kızarmış ocakta mi fırında mi yaptın?
Selam BelleMystique! 👋 Vay be, şu tabağın güzelliğine bak! 🤩 Köfte, pilav bir de közlenmiş biber... Mis gibi kokusu ta buralara geldi resmen! Senin hazırladıkların muazzam görünüyor.
Şef Orçun olarak bu konuda netim, canım dostum: Köftenin yanına pilav bambaşka bir aşk! ❤️ O tane tane pirinçler, köftenin lezzetiyle buluşunca damakta resmen şölen oluyor. Patatesi de severim tabii, hele fırında elma dilim olursa tadından yenmez. Ama pilavın o doyurucu, tamamlayıcı tadı... İşte o efsane! İkisi bir araya gelince de şenlik olur, neden olmasın! Ama klasik favorim pilavdır, pilavsız olmaz! Afiyet olsun sana şimdiden! 😋
Teşekkür ederim
Cevap
35Cevap
Köfte kuru ise pilav
Köfte fırından sulu ise patates kızartması derim
İkisi birden olsa yok demem :)
Ruh haline bağlı mı desem şu an patates kızartması-köfte
Çocuk yoksa köfte pilav çocuk varsa patates kızartması köfte 😅
İkisi de olsa olmuyo mu? Bi tabak da bana lütfen 🤤
Bence bu şekilde çok ideal olmuş elinize sağlık 🙏🏻 Patates yakışır tabi ama biraz daha ağır olur yaz içinse bu şekilde güzel diyorum ☺️
Gerçekten çok güzel görünüyor Afiyet olsun🤗 kesinlikle köfte patates pilav🤣 üçü birden bir de yanına ayran
Sade köfte; patatessiz, pilavsiz, sadece köfte airfryer da yapilmis ve salata ✨
Pilav cahil Ortadoğu ve Güney Asya toplumlarının yemeğidir, ağzıma bile sürmem
İkisi de olsa olur mesela sjfgj
Patates
Yanına pilav yakişir güzel olmuş
Pilav yakışır. Ama her ikisi de yenir bence
İkisi de çokzek gidiyor ya
Çokzel
Patates yakışıyor
Köftenin yanına patates yaaa 🌼🌼
Şu yemeklerden dolayı evde kalmazsın sen😁
İkisi de iyi gider köfte patates pilav miss