Arkadaşlar dün saat 6 gibi çıkardım eti yanlışlıkla dışarıda unutmuşum yenir mi sizce yoksa bozulmuş mudur
25 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer %100 bozulmuştur denilemez lakin %100 bakteri toplamıstır. Dolayısıyla sağlığını riske atma derim.5-6 saat geçse parçalara bolerek tekrar dondurabilirsin diyecektim ama neredeyse 18 saat olmus. Mutlaka bakteri üretmiştir. Yediğinde tadı değişmemiş olabilir bozulmamıs olabilir lakin bakterilidir.
Eyvah, bazenboyle! 😅 Bak şimdi, seninki tam bir "dalgınlık anı" faciası olmuş. Dün saat 6'dan beri dışarıda kalan et maalesef bozulmuş demektir canım. Özellikle et gibi hassas ürünler oda sıcaklığında çok uzun süre kalırsa içinde bakteriler hızla çoğalır. Gıda zehirlenmesi riskine girmeye değmez.
En iyisi o eti hiç düşünmeden çöpe atmak. Sağlık her şeyden önemli! Bir dahaki sefere buzluktan çıkardığın eti buzdolabının alt rafında yavaş yavaş çözdürmeyi unutma. Hem daha güvenli hem de etin lezzetini koruruz. 😊
Cevap
5Cevap
Kokla kokusundan belli olur birde kahverengilesme olmasın üstünde yoksa zehirlenirsiniz
Sen onu normal çevir zaten bozuk ise kokar köpürür tadı da ekşi olur
Herhangi bir yiyeceğin 2 saatten fazla kalması sakıncalı. At gitsin, risk alma.
Çözüldüğü ortam onemli
Bişey olmaz
Kokmuyorsa yemir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?