İlk defa yurt dışına çıkacağım, Türkiye’ye en yakın yemek kültürü hangi ülkede var?
15 gü
Yunanistan ve ispanya diyenlere şaşırdım zira alakamız yok. Evet yunanistan ile pek çok ortak yemeğimiz var ama onların yapışı ile bizimki arasında tonlarca fark var. Pişirme ve lezzet olarak bize en yakın mutfak kesinlikle arapların ki... Lakin yurt dısına gitmişken gittiğin ülkenin spesyallerini yemek varken neden Türk yemekleri arıyorsun anlamıs değilim...
Boşnakların damak tadı bize en uygun.
Eğer diğer ülkelere gidersen sakın et yeme.
Domuz meselesinden bahsetmiyorum. Etleri pişirmiyorlar. Üstü pişik gibi görünüyor ama içi çiğ kalıyor.
Yunanistan tabi ki , bunun dışında Avrupa’da da çok Türk restorantı ve dönerci var Almanya, Viyana, Macaristan falan dolu. Ama yine de gittiğin ülkenin meşhur yemeklerini denemek daha keyifli olur sanki, bizim yemekleri bizim ülkede de yersiniz.
Merhaba canım Eda! İlk yurt dışı deneyimin için çok heyecanlısın belli! 😊 Damak tadına en yakın ve yabancılık çekmeyeceğin ülke kesinlikle Yunanistan!
Bizim mutfağımızla o kadar çok ortak noktaları var ki, bazen hangi yemek kime ait diye tatlı tatlı tartışırız. Mezelerinden zeytinyağlılarına, et yemeklerinden tatlılara kadar bir sürü lezzet bize çok tanıdık gelecek. Sanki Ege'nin karşı kıyısına geçmişsin gibi hissedersin, hiç yabancılamazsın. Özellikle deniz ürünleri ve meze kültürü şahane! Şimdiden afiyet olsun, bol lezzetli bir tatil dilerim! 🇬🇷😋
Cevap
37Cevap
Schengen bölgesini mi düşünüyorsun? Avrupa düşünüyorsan eğer ve Ege kültürüne mutfağına hakimsen Yunanistan bu konuda çok yakın ama doğu damağı varsa zorlanırsın.
Turk damak tadina en uygun ve en yakin Yunanistan. Daha sonra Arnavutluk, Kosova, Bosna Hersek. Uzaklardan Ispanya ve Italya derim. Deniz urunleri, pizza ve et yemekleri acisindan.
yunanistan, ispanya, İtalya
buraların yemeklerinin hepsi hitap eder damak tadına. dini hassasiyetin varsa domuz ve alkol var mı diye sor içlerinde sadece
Ne yapıcan türk damak tadını? Gittiğin ülkenin lezzetlerini tatsana. Türk damak tadını zaten ülkende bol bol tatmıyormusun.
En yakın zevkler, en yakın komşular..
Iran, Yunanistan, Azerbaycan, Makedonya, bosna hersek... vb.
Yunanistan herşeyimizi taklit ediyorlar hiç yabancılık çekmezsin
Taklit değil, yüzlerce yıl birlikte yaşadık. O yüzden aynı
Hiç bir yer ya da İran/ Türki Cumhuriyetleri degilse…
Yunanistan aynı Türk ama asla önermem sevmediğim Ülke
Almanya köln Türk mutfağı çok güzel / Direkt Mannheim öylesine yine / kreuzberg /
Güney Kore, hindistan, İtalya, Yunanistan, bosna hersek
Yunanistan malum herşeyi çaldıkları için tek isim farkı yaşarsın 😃
En rahat edeceğin yer azerbaycan sonra bosna hersek ve yunanistan
Ona göre mi ülke seçeceksin. nereye gideceğin bellidir zaten
Ya ne güzel yurt dışına çıkacakmışsın neden orada da Türk yemekleri arıyorsun yeni lezzetler tatsana yurt dışına çıkış amacı farklı kültürleri yakından tanımak değil mi?
Meksika vs tarafları diye biliyorum ama gezmeye uyarmi bilemem daha güzel yerler var
Damak zevkine göre yer mi gezeceksiniz yani 😃😃 her ülkede dönerciler var zaten burger vs aç kalmazsınız herhalde ama ben çok korkuyordum ilk gittiğim de günde 3 kez hamburger yemekten bıktım sonunda kendim yapmaya başlamıştım 😃😃
Bosna Hersek Saray Bosna ve Makedonya Üsküp. Ben 15 ülke gezdim, mutfağa bize en yakın olan bunlar
Orta Doğu ülkesi olduğumuza göre sence hangi ülke? Arap ülkeleri tabi ki
Ona göre mi ülke seçeceksiniz anlamadım. Farklı ülkeye gitmisken farklı lezzetler tatmayı denemek daha mantıklı bence.
Türk Damak Tadına Tek Uygun Ülkeler Ortadoğu Ülkeleri Onlar Dışında Damak Tadımıza Uygun Yemek Yok Çünkü Yemek Kültürümüz Aynı Ortadoğu İle
İRAN DER SUSARIMMM ORAYA GİTSEN YABANCILIK ÇEKMEZSİN TÜRKÇE BİLEN ÇOK FAZLA İNSAN VAR VE MUTFAKLARI DA. MÜKEMMEL HİJYENİK
İtalyaya gelebilirsin pizzalar, etler, makarnalar asla aç kalmazsın.
Yunanistan, arnavutluk, bulgaristan böyle yerler bence yakın
Bence İtalya ya da ben gitmek istediğim için italya
Almanya, adım başı dönerci :dd
Nereye gideceksiniz önemli
Almanya
Yunanistan Azerbaycan
Komşu ülkeler ve orada ki Türk yerler
Yunan ve müslüman olan ülkeler
Balkanlar olur. Türkistan ülkeleri de olur
Direkt Almanya’ya Mannheim şehri diyorum.
Ermenistan mesela, Türk yemeklerine çok benziyor yemekleri.
Yunanistan, İtalya ve Fransa
Köpek yiyebilir siniz yakışır
Yunanistan ve italya diyebiliriz
balkan ülkeleri
Bosna olabilir veya Lubnan.
Yunanistan'a git yanlızlık çekmezsin
En son ne zaman gittin
@Zevkperest Gitmedim
Nerden biliyon peki
Azerbaycan
Azerbeycan
Ve türk ülkeleri