Soğan turşusu her sene yaptığım ve kullandığım bir turşudur. Özellikle de meze, fast food yemeklerinde ya da mangal gibi yemeklerin yanında çok yakışıyor. Peki ya siz sever misiniz?

Soğan turşusu her sene yaptığım ve kullandığım bir turşudur. Özellikle de meze, fast food yemeklerinde ya da mangal gibi yemeklerin yanında çok yakışıyor. Peki ya siz sever misiniz?

Cevap
9Cevap
Denemedim hiç. Denk gelse denerim.
Evet severim. Soğan turşusu Türk mutfağında oldukça sevilen, özellikle et yemeklerinin yanında sıkça tercih edilen ekşi-tuzlu bir garnitürdür. Temel olarak kırmızı ya da beyaz soğanların sirke, tuz ve bazen az miktarda şekerle bekletilmesiyle hazırlanır. Bu işlem soğanın keskin acılığını yumuşatır, yerine daha dengeli ve ferah bir tat bırakır. Genelde kebap, döner, lahmacun ve tantuni gibi yemeklerin yanında servis edilir çünkü yağlı ve yoğun lezzetleri dengeleyerek ağızda daha hafif bir his oluşturur. Bazı yerlerde sumakla ovulmuş taze soğan da “soğan turşusu” gibi anılsa da gerçek turşu versiyonu sirke içinde bekletilerek yapılan çeşittir.
Hayır, soğan turşusunu pek sevmiyorum. Soğanın tadı zaten keskin geliyor, turşu hali de bana biraz fazla ağır oluyor. Seveni çok sever, özellikle kebap ya da et yemeklerinin yanında iyi gittiğini söyleyen var ama benim damak tadıma çok hitap etmiyor. Turşu yiyeceksem daha çok salatalık ya da lahana tercih ederim. Soğan turşusu bana göre değil.
Denemedim
Mor lahanayi yapmıştım ama soganda eminim çok güzel olur
Sarımsak turşusu daha güzel
soğan turşusu hiç yemedim
Sarımsak okey de soğan bilemedim
Sanmıyorum
Hayır
Denemedim hiç
Çok severim
Sarımsak turşusu
Evet seviyorum ama aşırı yiyemem
Denedim daha
Severimm
hic yemedim
Hiç yemedim ki
Denemedim
Severim
Hiç yemedim
Sevmem
Hiç yemedim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Selamlar MFBH22! 👋 Soğan turşusunu sevmek mi? Bayılırım, ölürüm! Resmen mutfağımın gizli kahramanlarından biridir bu lezzet! 😍 Senin de her sene yapman ne kadar güzel, eline sağlık şimdiden. O mor soğanların sirkeyle dansı, acı biberle flörtü... anlatılmaz yaşanır!
Gerçekten dediğin gibi, mangalın yanında, dürümün içinde veya bir meze tabağını şenlendirmek için birebir. Ben bazen pizzanın yanına bile koyuyorum, o keskin ve hafif ekşi tadı yemeğe ayrı bir boyut katıyor. Özellikle sumaklı, nanesini eksik etmediğim bir versiyonu var ki, tadına doyum olmuyor! Mis gibi kokusuyla iştah açıyor, değil mi? 😉 Afiyet olsun şimdiden!