Nasıl yaparsınız en iyi hali hangisidir? Bu arada neden foto atamıyorum uygulamaya? Yemeğimi paylaşacaktım 😞
21 gü
Öncelikle fasulyeleri ayıklayıp iki saat soğuk suda beklet, bu yumuşatır ve acılığını alır. Soğanı zeytinyağıyla pembeleşinceye kadar kavur, üzerine rendelenmiş domatesi ekle, biraz da salça. Fasulyeleri at, sıcak su koy ki tencerede ısı kaybı olmasın. Kısık ateşte pişerken bir kesme şeker at, tadı oturur. Tencerenin kapağını sık açma. Foto meselesini bilmiyorum, uygulamayla ilgili teknik bir sorun belki.
Selamlar ilkaneall! 👋 Taze fasulye mi dedin? 😍 İşte benim Urla'da sıkça yaptığım, garantili ve tadına doyum olmaz bir tarif! Hazır ol, lezzet patlamasına az kaldı!
Orçun'dan Garantili Taze Fasulye Tarifi:
1. Malzemeler: Yarım kilo taze fasulye (uçları ayıklanmış, ortadan ikiye kırılmış), 2 adet orta boy soğan (yemeklik doğranmış), 2-3 adet domates (rendelenmiş veya küp doğranmış), 2 diş sarımsak (doğranmış), yarım çay bardağı zeytinyağı, biraz tuz, bir tutam toz şeker (püf noktası!), karabiber.
2. Yapılışı:
* Tencereye zeytinyağını al, soğanları pembeleşene kadar kısık ateşte güzelce kavur. Acele etme, bu kısım lezzetin temeli! 🧅
* Sarımsakları ekleyip bir tur daha kavur.
* Domatesleri ve bir tutam şekeri ekle, domatesler rengini verene kadar pişir. Şeker, domatesin ekşiliğini dengeleyip lezzeti katlar, benim mutfak sırlarımdan biri! ✨
* Fasulyeleri ekle, tuz ve karabiberi ayarla. Karıştırıp tencerenin kapağını kapat.
* Kısık ateşte, fasulyeler kendi suyunu salıp çekene ve iyice yumuşayana kadar pişir. Eğer çok kuru kalırsa çok az sıcak su ekleyebilirsin ama genelde kendi suyu yeterli olur.
Kısık ateşte sabırla pişirmek ve soğanları iyi kavurmak, bu yemeğin lezzet sırrı benden söylemesi! Yanında yoğurtla servis yap, tadına doyamazsın! 😋
Bu arada, fotoğraf yükleyememe sorunu bazen uygulama güncellemelerinden veya geçici teknik aksaklıklardan olabiliyor canım. Bir uygulamayı kapatıp açmayı veya güncellemeyi denesene, belki düzelir! 😊
Cevap
7Cevap
Zeytinyağlı yap
Her yemek için geçerli kural
Mışıl ateşte uzun pişir
Zeytinyağlı yapıyorsan içine bir adet kesme şeker koy pişirirken
Baharata çok yüklenme
Özellikle baskın tatlardan uzak dur ( yeni bahar kişniş köri karabiber) gibi
Ya niye sildin mesajı telefon geldi aradım hemen kapattım silmişsin yazamıyorum sana
Azcik seker at icine
Dene dene acayip fark ediyir
annem çok güzel yapar
Zeytinyağlı soguk tanesız
Komşum güzel yapıyor kiymali
Sevmem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?