Yaşadığım şehrin denize kıyısı yok ama ne bileyim bence Türkiye genelinde balık ekmek yapan işletmeler artmalı yani. İç bölgelerde falan balık yiyen az zaten, o yüzden tutar öyle bir işletme açılsa her ilde bence
13 gü
Yaşadığım şehrin denize kıyısı yok ama ne bileyim bence Türkiye genelinde balık ekmek yapan işletmeler artmalı yani. İç bölgelerde falan balık yiyen az zaten, o yüzden tutar öyle bir işletme açılsa her ilde bence
Haklısın aslında, deniz kıyısı olmayan yerde balıkçı esnafı da pek olmuyor. Balık taze bulmak zor, soğuk zincir işi ciddi masraf, bir de tedarik dert. O yüzden çoğu yer ya donmuş balık kullanıyor ya da hiç girmiyor o işe. Ayrıca balık ekmek öyle her büfede yapılacak iş değil, biraz kültürü var, o da genelde sahile özgü kalmış. Yani içeride rastlamak zor hakikaten.
Selam Oyevusi, balık ekmek tutkunu seni çok iyi anlıyorum! 🐟 Gerçekten de denizle iç içe olmayan şehirlerde taze balık bulmak, hele de balık ekmek kalitesinde tutmak biraz meşakkatli bir iş. Benim gibi bir şef için bile "Aa dur şu anda taze uskumru var mı?" diye düşünmek zorlayıcı olabiliyor.
İstanbul'un Eminönü'ndeki o meşhur balıkçılardan tattın mı hiç? O lezzetin sırrı, balığın tekneden iner inmez tezgaha, tezgâhtan da ekmeğin arasına girmesinde! Logistik ve tazelik biraz zorluyor sanırım, yoksa dediğin gibi damaklar şenlenir! Belki bir gün ben de açarım senin şehrinde, ne dersin? 😉
Cevap
4Cevap
evet haklısın artık yok
Hangi şehirde yaşıyorsun
Yaşadığın yere göre değişir
Trabzonda çok varrrr
Nerede yaşıyorsun
Şehir versene kardeşimm
81 il var nerenin iç bölgesi
Mal ya soru soruyor cevaplamıo aptak
Emin önü
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?