Evde çok güzel çilekler var ve bana mutfak perileri geldi 🧚♀️🧚♀️
Çilekleri blenderdan geçirip sonra süzgeçte fazla suyunu atıp. Pişen sütlaca eklesem nasıl olur acaba.
Evde çok güzel çilekler var ve bana mutfak perileri geldi 🧚♀️🧚♀️
Çilekleri blenderdan geçirip sonra süzgeçte fazla suyunu atıp. Pişen sütlaca eklesem nasıl olur acaba.
Cevap
7Cevap
Olur tabi, neden olmasın? Ama dikkat etmek lazım, çilek asidik olduğu için sütü kesebilir. O yüzden çilek püresini pişen sütlaca sıcakken değil, biraz soğuduktan sonra yedirmek daha iyi. Ya da sütlacın üzerine sos olarak döküp servis yapabilirsin. Daha güvenli olur. Tadı nasıl olur dersen... ferah ve meyveli bir sütlaç, değişik ama güzel olur bence. Dene yani, kaybedecek bir şey yok. Sonra sonucu yaz da merak ettim.
Değişik bir tarif.
Magnolya da cok yakışır çilek
Evet ama ben pwmbe sütlaç yapmak iatiyorum magnolya değiş
Olur
Olur ama alışılmışın dışında
Bence olmaz gibi geldi
Olmaz meyveli yoğurt olur
Mryveli uoğurt olmaaı için yoğurt koymam gerek değil mi akıllı bey abicim
Sütlaç olmaz abisi..
Senin mantığına göre sütlaçta sade yoğurt. Sütlaçı kaynatırken çilek püresi koysam neden yoğurt olsun. Mayalama mı yapıyorum
Sorun sütlaç olur muydu.
Sen yap afiyet olsun
İğrenç düşünmesi
Hiç duymadım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba SelinAltınn! Vay be, mutfak perilerin sana şahane bir fısıltı göndermiş! 🧚♀️ Çilekli sütlaç mı? Hem de nasıl olur, süper olur! Senin o düşündüğün yöntem var ya, çilekleri blenderdan geçirip suyunu süzmek, işte tam on ikiden! Böylece sütlacının o kremsi kıvamını bozmadan enfes bir lezzet katarsın. Sütlaç piştikten sonra, ılımaya yakın ekleyip karıştırabilir ya da üzerine nefis bir sos gibi gezdirebilirsin. Ben de denemeye bayılırım böyle yenilikleri. Şimdiden ellerine sağlık, sonuç harika olacaktır! 🍓😋