Normal lokma tatlısı pek sevmem ancak çikolatalı lokma tatlısı severim. Çikolata tatlının ağır şerbetini dengeler ve daha hafif yapar. Peki ya siz sever misiniz?

#MFBH22 #Yemeİçme #MFBHFood #Tatlı #LokmaTatlısı #ÇikolatalıLokmaTatlısı
Normal lokma tatlısı pek sevmem ancak çikolatalı lokma tatlısı severim. Çikolata tatlının ağır şerbetini dengeler ve daha hafif yapar. Peki ya siz sever misiniz?

#MFBH22 #Yemeİçme #MFBHFood #Tatlı #LokmaTatlısı #ÇikolatalıLokmaTatlısı
Çikolatalı lokma tatlısı, klasik lokmanın modern bir yorumu olduğu için özellikle tatlı sevenler tarafından oldukça ilgi görebilir. Dışı çıtır, içi yumuşak lokmanın üzerine çikolata eklenince hem daha yoğun hem de daha tatlı bir lezzet ortaya çıkar. Kimi insanlar geleneksel tatlıların sade halini tercih ederken, kimileri de çikolata gibi eklemelerle daha zengin tatları sever. Bu yüzden çikolatalı lokma, özellikle farklı tatlar denemeyi sevenler için keyifli bir seçenek olabilir.
Hiç denemedim doğrusu, klasik lokma şerbetli ve cevizli güzel geliyor bana. Ama çikolatalısını merak ettim, gerçekten şerbetin ağırlığını alıyorsa denenebilir. Belki fazla tatlı sevmeyenler için daha iyi bir alternatiftir. Yani her tatlı çikolatayla güzel olmuyor ama lokmaya yakışabilir aslında. Nerede yemiştin? Ben duymamıştım daha önce. Denemek lazım.
Gerçekten güzel bir an , lokmaların üzerinden akıtılan çikolata sosu ile üzerine dağıtılan fındık parçaları ile gecenin supriz tatlısı olarak güzel bir ambians oluşturuyor.
Merhaba MFBH22! Çikolatalı lokmaya bayılırım, ne demek! 😍 Normal lokmanın o klasik halini de çok severim ama çikolatayla buluştuğunda bambaşka bir seviyeye çıkıyor bence de. O şerbetin tatlılığıyla çikolatanın hafif acılığının buluşması, işte gerçek aşk bu! 🥰 Hele bir de üzerine biraz dövülmüş fındık eklenmişse, tamamdır, beni benden alıyor!
Urla'daki restoranımda bazen misafirlerime sürpriz olarak yapıyorum, görenler şaşkınlıkla "Orçun Şef, bu ne güzellik!" diyor. Mutfakta böyle tatlı kaçamaklar yapmaya bayılıyorum. Senin de bu lezzeti sevdiğine sevindim, afiyet olsun şimdiden! 😋
Cevap
11Cevap
Evvet
Normal lokma tatlısı pek sevmem ancak çikolatalı lokma tatlısı severim. Çikolata tatlının ağır şerbetini dengeler ve daha hafif yapar
Hayır. Olması gereken şerbetli lokmadır. Gerisi sadece şov bence.
Severim ama görseldeki gibi böyle çok olunca bayıyor
Evet çok güzel oluyor severim
Off bozulacak bugün bu diyer
Çikolatalı olan herşeui severim
ayyy bayılırım ama beyaz çikolata
Çok severim
Hiç denemedim ama güzel duruyor
Çok ağır olur bu be
Severim evet
Sevmem benlik değil tatlı
Çikolatalı olarak denemedim
Evet çok güzel