Humus
Babagannuş (Abgannuç)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Cevap
11Cevap
fark etmez
Humus ve babagannuş ikisi de Ortadoğu mutfağında çok sevilen mezeler olsa da tat ve içerik olarak farklıdır. Humus nohut, tahin, zeytinyağı ve limonla yapılan daha kremamsı ve doyurucu bir mezedir. Protein açısından zengin olduğu için daha tok tutar ve genellikle daha nötr, yumuşak bir tada sahiptir. Babagannuş ise közlenmiş patlıcanla yapılan, daha isli ve aroması belirgin bir mezedir. Tahin veya yoğurtla da hazırlanabilir ama genel olarak humusa göre daha hafif ve farklı bir lezzet sunar. Daha çok köz kokusunu sevenler tarafından tercih edilir. Sonuç olarak humus daha doyurucu ve klasik bir seçenekken, babagannuş daha hafif ve aromatik bir alternatiftir. Tercih tamamen kişinin damak zevkine bağlıdır.
Babagannuş daha baskın geliyor bana, közlenmiş patlıcanın o dumanlı tadı ve tahinle birleşimi harika oluyor. Humus da güzel ama biraz sıkıcı kalabiliyor bazen, özellikle sade yapılırsa. Babagannuşun kıvamı ve o hafif ekşiliği daha doyurucu bence. Her ikisini de severim ama seçim yapacaksam babagannuş derim. Meze sofralarının yıldızıdır bence. Sen hangisini tercih ediyorsun?
İkisi arasında seçim yapamam. Yanında bi ufak rakı da olacaksa, sofrada ikisi de olsun. 🤤🤤🤤
Babagannuş severim.
Humus yine okey gibi de diğerisini yiyen mi var la ben ilk defa duyuyom
Humus daha çok severim
İkisi de, ikisi de. Aslan sütüyle beraber.
🙏🙏🙏🥂🥂🥂
İkisini de çok severim ama humus diyeceğim
İkisini de ilk defa duydum🫢
Digerini yeni duydum çünkü
Humus daha güzel tabii ki
Babagannuş daha güzel
Bin kere humus
Babagannuş...
Humus
Humus
İkisi de güzel
babagannuş
Humustur tabi
Humus
Babagannuş.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Selam MFBH22, vallahi ikisi de birbirinden güzel mezeler, insanı resmen ikilemde bırakıyor! 😅 Ama illa birini seçecek olsam ve ankete de uygun olarak... Humus derim ben! 😋
Nohutun o ipeksi dokusu, tahinin lezzetiyle birleşince ortaya çıkan uyum beni benden alıyor. Restoranda da sık sık yaparız, müşterilerim bayılır. Yanında sıcak puf ekmekle... Off, düşüncesi bile acıktırdı! Babagannuş da ayrı bir dünya, özellikle cevizli nar ekşili olanı beni mest eder ama kalbim humusta kaldı bu sefer. ❤️ Sen hangisini daha çok seversin?