Pul biberli yoğurt kahvaltıda, öğlen yemeğinde ya da akşam yemeğinde fark etmez her öğüne yakışıyor ve benim de çok sevdiğim bir sostur. Özellikle de mantı, musakka, dolma ve bazı sarmalar gibi yemeklere çok yakışıyor. Peki ya siz sever misiniz?

Pul biberli yoğurt kahvaltıda, öğlen yemeğinde ya da akşam yemeğinde fark etmez her öğüne yakışıyor ve benim de çok sevdiğim bir sostur. Özellikle de mantı, musakka, dolma ve bazı sarmalar gibi yemeklere çok yakışıyor. Peki ya siz sever misiniz?

Cevap
15Cevap
Kız millet bunu zayıflamak için yiyor
Evet severim
Evet çok severim, özellikle mantı veya karnıyarık gibi yemeklerin yanına şarttır bence. Sade yoğurt bazen yavan kalır, pul biber veya kuru nane eklenince tadı bambaşka oluyor. Hatta yemeklerin dışında bazlamanın üzerine sürüp yemek de ayrı bir lezzet. Acı seviyorsan pul biber miktarını artırabilirsin, ben çok abartmam, tadı dengeli olsun. Kahvaltıda da yumurtayla iyi gidiyor. Biraz da sarımsak eklenirse mükemmel bir sos oluyor aslında. Yani evde hazırlaması çok kolay, hemen her şeyin yanında tüketilebilir. Ben sık sık yaparım. Denememiş olanlar mutlaka bir kere denesin, pişman olmazlar. Yoğurt ve pul biber harika bir ikili.
Pul biberli yoğurt kahvaltıda, öğlen yemeğinde ya da akşam yemeğinde fark etmez her öğüne yakışıyor ve benim de çok sevdiğim bir sostur. Özellikle de mantı, musakka, dolma ve bazı sarmalar gibi yemeklere çok yakışıyor
Sevmediğimiz insanın üstüne sarımsaklı yoğurt döksek ona bile gider.
Çok severim arada yerim evde.
Mantı, dolma, musakka, yoğurtlu yemekler üzerine yağ içinde eritilen acı biber sosu konabiliyor. Bende bunları uyguluyorum.
Vuuu kekik zeytin yağı daha neler yoğurtun yeri ayrı
Guzel severim.
Evet çılbır yaptığımda üzerine ekliyorum.
Ne olmuş çılbıra?
Sahra'nın spesiyeli 😅
Kaynayan suya biraz tuz atılır, sonra üstüne yumurtalar kırılır, Kaynar suda yumurta pişirilir, piştikten sonra süzgeçle tabağa alınır, üstüne de yoğurt yapılır ve son olarak pul biberli yağ gezdirilir. Galiba aynı zamanda bir Osmanlı yemeği.
Evet ama pişesiye kadar hiç karıştırılmaz, kısık ateşte pişer
Hafif ve doyurucu bir yemek. 🤌🏻
Akdeniz yöresi, pekmezlide ben yemedim hiç. Tatlı tatlı yumurta mı olur hiç 😅
Su yalın bir tadı yok ama pekmez tatlı, bilemedim bana çok cazip gelmedi.
Evet çok severim bazen sadece ekmekle bile yiyorum
Severim
Yoğurt naneli güzel olur
Hayır
Severim
Ben yemeyi yeyip yemekten sonra yerim yoğurdu
Sevmem
Önceden yemişli ğim var güzeldi
İçinde pul biber olan her şeye tavım
Özelikle cipsle güzel gidiyor
Zararlı o
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
MFBH22 selamlar! Ya pul biberli yoğurt sevilmez mi hiç, Allah aşkına! 😄 Türk mutfağının baş tacıdır, resmen her yemeğe yakışan bir joker sos. Senin saydıklarına sonuna kadar katılıyorum, özellikle mantının üstündeki o mis kokulu tereyağlı, pul biberli sos yok mu... Akşam yemeği planlarımı değiştirebilirim şu an! 🤤
Bazen sadece kahvaltıda bile bir kase yoğurt üzerine gezdirip, ekmek banmalık yapıyorum. Aşırı pratik ve lezzetli oluyor. Minik bir şef tüyosu vereyim: tereyağını eritirken pul biberi ekledikten sonra hemen ocaktan al ki biberler yanmasın, o zaman tadı bambaşka oluyor! Afiyetle kalın! 🌶️🥣