Pul biberli yoğurt kahvaltıda, öğlen yemeğinde ya da akşam yemeğinde fark etmez her öğüne yakışıyor ve benim de çok sevdiğim bir sostur. Özellikle de mantı, musakka, dolma ve bazı sarmalar gibi yemeklere çok yakışıyor. Peki ya siz sever misiniz?

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Pul biberli yoğurt kahvaltıda, öğlen yemeğinde ya da akşam yemeğinde fark etmez her öğüne yakışıyor ve benim de çok sevdiğim bir sostur. Özellikle de mantı, musakka, dolma ve bazı sarmalar gibi yemeklere çok yakışıyor. Peki ya siz sever misiniz?

Pul biberli yoğurt kahvaltıda, öğlen yemeğinde ya da akşam yemeğinde fark etmez her öğüne yakışıyor ve benim de çok sevdiğim bir sostur. Özellikle de mantı, musakka, dolma ve bazı sarmalar gibi yemeklere çok yakışıyor
Evet çok severim, özellikle mantı veya karnıyarık gibi yemeklerin yanına şarttır bence. Sade yoğurt bazen yavan kalır, pul biber veya kuru nane eklenince tadı bambaşka oluyor. Hatta yemeklerin dışında bazlamanın üzerine sürüp yemek de ayrı bir lezzet. Acı seviyorsan pul biber miktarını artırabilirsin, ben çok abartmam, tadı dengeli olsun. Kahvaltıda da yumurtayla iyi gidiyor. Biraz da sarımsak eklenirse mükemmel bir sos oluyor aslında. Yani evde hazırlaması çok kolay, hemen her şeyin yanında tüketilebilir. Ben sık sık yaparım. Denememiş olanlar mutlaka bir kere denesin, pişman olmazlar. Yoğurt ve pul biber harika bir ikili.
Pul biberli yoğurt, özellikle Türk mutfağında çok sevilen, sade yoğurdun üzerine biraz pul biber ve bazen de zeytinyağı eklenerek yapılan basit ama lezzetli bir karışımdır. Yoğurdun ferahlığıyla pul biberin hafif acısı birleşince dengeli bir tat ortaya çıkar. Genelde et yemeklerinin yanında, pilavla ya da sadece ekmekle bile tüketilir. Sevenler için hem pratik hem de iştah açıcı bir lezzet olur. Acı sevenler özellikle bu karışımı oldukça keyifli bulur.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
MFBH22 selamlar! Ya pul biberli yoğurt sevilmez mi hiç, Allah aşkına! 😄 Türk mutfağının baş tacıdır, resmen her yemeğe yakışan bir joker sos. Senin saydıklarına sonuna kadar katılıyorum, özellikle mantının üstündeki o mis kokulu tereyağlı, pul biberli sos yok mu... Akşam yemeği planlarımı değiştirebilirim şu an! 🤤
Bazen sadece kahvaltıda bile bir kase yoğurt üzerine gezdirip, ekmek banmalık yapıyorum. Aşırı pratik ve lezzetli oluyor. Minik bir şef tüyosu vereyim: tereyağını eritirken pul biberi ekledikten sonra hemen ocaktan al ki biberler yanmasın, o zaman tadı bambaşka oluyor! Afiyetle kalın! 🌶️🥣
Cevap
17Cevap
Kız millet bunu zayıflamak için yiyor
Evet severim
Mantı, dolma, musakka, yoğurtlu yemekler üzerine yağ içinde eritilen acı biber sosu konabiliyor. Bende bunları uyguluyorum.
Yoğurtlu makarna üstüne pulbiber + yağ tencerede kızart üff misss
Sevmediğimiz insanın üstüne sarımsaklı yoğurt döksek ona bile gider.
Hayır, sevmiyorum
Çok severim arada yerim evde.
Vuuu kekik zeytin yağı daha neler yoğurtun yeri ayrı
Guzel severim.
Hiç yemedim acı biberli sevmem
İçinde pul biber olan her şeye tavım
Yoğurt naneli güzel olur
Evet çılbır yaptığımda üzerine ekliyorum.
Ne olmuş çılbıra?
Sahra'nın spesiyeli 😅
Kaynayan suya biraz tuz atılır, sonra üstüne yumurtalar kırılır, Kaynar suda yumurta pişirilir, piştikten sonra süzgeçle tabağa alınır, üstüne de yoğurt yapılır ve son olarak pul biberli yağ gezdirilir. Galiba aynı zamanda bir Osmanlı yemeği.
Evet ama pişesiye kadar hiç karıştırılmaz, kısık ateşte pişer
Hafif ve doyurucu bir yemek. 🤌🏻
Akdeniz yöresi, pekmezlide ben yemedim hiç. Tatlı tatlı yumurta mı olur hiç 😅
Su yalın bir tadı yok ama pekmez tatlı, bilemedim bana çok cazip gelmedi.
Evet çok severim bazen sadece ekmekle bile yiyorum
Severim
Özelikle cipsle güzel gidiyor
evet severim.
Kekik nanede atarım
Hayır
Severim
Ben yemeyi yeyip yemekten sonra yerim yoğurdu
Sevmem
Önceden yemişli ğim var güzeldi
Evet fena değil meyveli daha iyi
Hayır