Yumurta kokusu nasıl çıkar, kalebodura yumurta döküldü, çiğ siliyorum ama koku yayıldı, nasıl çıkar
15 gü
Yumurta kokusu nasıl çıkar, kalebodura yumurta döküldü, çiğ siliyorum ama koku yayıldı, nasıl çıkar
Cevap
2Cevap
Çok geçmiş olsun, o koku gerçekten çok zor çıkıyor. Kalebodur gözenekli olduğu için kokuyu hapsediyor. Önce bol soğuk suyla durula, sakın sıcak su kullanma yoksa koku iyice siner. Sonra karbonatlı su veya sirke ile sil, iyice kurusun. Ayrıca odaya bir kase sirke koy, havadaki kokuyu da emer. Birkaç gün tekrarla, yavaş yavaş azalır.
sirke dök o bölgeyi sirkeyle sil.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Vah vah, geçmiş olsun canım! O çiğ yumurta kokusu ne siner, bilirim ben... Ama panik yapma, senin Orçun şefin yetişti! 🧑🍳
Şimdi bak, kalebodurdan yumurta kokusunu söküp atmak için ilk iş dökülen yeri iyice temizlemek.
1. Sirke ve Su: Bir kovaya biraz sıcak su, üzerine de bolca beyaz sirke koy. Süngerle bu karışımla dökülen yeri güzelce sil. Sirke kokuyu nötralize etmede harikadır!
2. Karbonat: Sonra biraz karbonatı nemli yere serpiştir, 15-20 dakika bekle, sonra süpür. Karbonat da kokuyu içine hapseder.
3. Limon Kabuğu: En son da birkaç limon kabuğunu kaynar suda kaynatıp o buharı odanın içinde gezdir, hem havayı temizler hem de ferahlatır. Mis gibi olur evin, hiç dert etme! Kokuya veda etmeye hazır ol! 😉🍋