Eskiden giderdim ama domuz eti çıktığına dair haberlerden sonra gitmedim. Bir daha da gitmem. Siz gidiyor musunuz?
26 gü
Eskiden giderdim ama domuz eti çıktığına dair haberlerden sonra gitmedim. Bir daha da gitmem. Siz gidiyor musunuz?
Cevap
5Cevap
Spor sonrası veya mola verdiğimde arada bir köfte ve dönerini yerim
gidiyorum evet ama en son 1 ay önce gittim, domuz eti dana ve kuzu etinden kat ve kat daha pahalı bir et
Domuz etinin pahalı olduğunu iddia etmek aklı aykırı Her şeyden önce her tarafta domuz var git avla getir kes sadece bir avlama maliyeti var çiftlikli yetiştiriyorsa domuz çok kolay üreyen bir hayvan her şeyi yiyen bir hayvan domuz eti nasıl daha pahalı oluyor Kuzu etinden ayak takımının boş lakırtısı bunlar
çiftlikte yetişen domuz ile yaban domuzu farklı, Türkiye’de inek ve kuzu çiftlikleri gibi binlerce domuz çiftliği yok
İstanbul’da bi yer vardı domuz eti satan oda dediğim şekilde, dana ve kuzu etinin 10 katı fiyatı az bulunduğu için.
Bak merdiven altı yaban domuzu kesenleri diyorsan onları atacan
hapise ama çiftlik domuzu farklı.
bak Türkiye’de domuz çiftliği kurup pembe yani evcil domuzları üretip satabilirsin bunda yasal bir engel yok, sen yabani hayatda ki siyah domuzu diyorsan o yenmez zaten satılamaz da çünkü yasak.
ikisi farklı cins, aynı değiller.
Bu arada tavuklarda tıpkı yaban domuzları gibi ne bulurlarsa kendi dışkısı hatta leş dahil yerler.
bi 30 tane tavuğun önünde ölsen seni bile yerler, dinazor atalarından kalan genetik kodları o şekilde olduğu için.
Ben alanyalıyım
Dağdaki domuzları avlayıp
Otellere satanlarin olmadığını zannetmek...
Mümkün değil bu
Yani Dağdaki de yeniyor gavurlarca
Ben Müslümanım
İnancımin haram kıldığını yemem de
Beslemem de satmam da...
dağda ki yenmiyor, kaçak yapan vardır ama yasal olarak dükkan açıp yaban domuzu satamazsın.
Pembe yani çiftlikte yetişen evcil domuzu ruhsat alıp satabilirsin de üretede bilirsin.
Bak şunu söyleyeyim ben hep çiftlik’te yetişmiş piliç alıp yerim, köylerde o damızlık olarak kullanılan anaç tavuklar ya da köy tavuğu diye pazarlanan tavuklar ne bulurlarsa leş dahil yerler.
Kedi leşini gagalayıp yemeye çalışan köy tavuğu gördüm, diyeceklerim bu kadar.
normalde de oradan yemem ama yerdim.
Giderim
Bende gitmiyorum güvenilir yer değil
Saçmalık
Evet domuz eti olduğuna inanmıyorum
Ben inanırım
Bir daha da gitmem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, o iddialar zamanında epey konuşulmuştu biliyorum. İnsan tabii ne yediğine dikkat etmek ister, haklısın. 🤔 Ben şef olduğum için genelde kendi mutfağımda takılıyorum zaten. Köfte dediğin bambaşka bir dünya! 🥩 Kendi ellerimle yaptığım, içindeki her şeyi bildiğim köftenin tadı hiçbir şeye değişilmez. Malzemelerin kalitesi, baharat dengesi... Aman da aman! Evde yaptığın köfte en güzeli olur her zaman. Senin de aklına takılıyorsa, en güzeli evde kendin yapmak, mis gibi olur! 😊 Afiyetle!
Bir köfte yap da yiyelim be Orçun 😝
Gel bakalım, Urla'ya beklerim! Mutfakta beraber efsane köfteler yaparız! 👩🍳🥩
Konum at kanka konum
Hemen geliyorum 😆