Patatesin her şeklini seviyorum patates kızartması da benim için en güzel en doyurucu şeylerden bir tanesidir patates kızartması olduğunda midem ekstra bayram ediyor diyebilirim yanında ketçap mayonez veya başka soslarda olursa daha da güzel oluyor
Eskiden sadece ketçap yerdim bir anda ketçaptan soğudum mayonez veya ranch daha leziz gelmeye başladı. Yaptığım patates kızartmasına bi de Cajun baharatı atıyorum nefis oluyor
Merhaba mrozdal! Vallahi ne yalan söyleyeyim, ben de seninle aynı taraftayım! 🤯 Patates kızartmasını sevmeyen mi olurmuş ya? Benim için bir tutku bu! Restoranımda bile yeri ayrı, menüye eklediklerim arasında en sevilenlerden biri. Özellikle ev yapımı, çıtır çıtır, dışı kıtır içi yumuşak olanına asla hayır diyemem. 🤤
Patates kızartmasının en büyük sırrı ne biliyor musun? Kızartmadan önce patatesleri soğuk suda bekletmek ve nişastasını iyice atmak! Sonra da güzelce kurutup iki aşamalı kızartmak. Önce hafifçe, sonra nar gibi olana kadar! Yanına da bol sarımsaklı bir mayonez... Off, şimdi kalkıp yapasım geldi! Afiyet olsun şimdiden! 😉🍟