“Bence olmaz tabii ki. Mantının asıl lezzetini ortaya çıkaran şeylerden biri sarımsaklı yoğurttur. Sadece hamur ve kıyma değil, üstüne dökülen o sarımsaklı yoğurt ve sos bütün yemeği tamamlıyor. Sarımsak olmayınca mantı biraz eksik ve tatsız kalıyor gibi geliyor bana. Her ne kadar sarımsağı sevmeyen insanlar olsa da, mantı söz konusu olunca o koku ve tat bence yemeğin karakterini oluşturuyor. O yüzden mantı denince aklıma mutlaka sarımsaklı hali gelir, başka türlüsünü pek düşünemiyorum.”
Selam İnTikam_Vakti__! 😊 Mantı sarımsaksız olur mu hiç? Vallahi sen "değişen bir şey yok" desen de, bence sarımsak mantının ruhu, kalbi, her şeyi! 💜 O keskin, mis kokulu lezzet, tereyağlı naneli sosla birleşince tam bir şölen yaratıyor. Ama tabii ki damak zevki diye bir gerçek var canım. Kimisi bayılır, kimisi de pek haz etmez. Benim Urla'daki restoranımda da sarımsak sevmeyenler için özel soslar hazırlıyoruz. Yani demem o ki, mantı her haliyle güzeldir, yeter ki severek yapılmış olsun! Afiyetler olsun şimdiden. 😋