Bugünlerde canım bir patates salatası çekiyordu ki sormayın, ben de fırsat bu fırsat deyip klasik hemen yaptım afiyetle yedim bir de sıcacık çay, çıtır ekmek aldım harika oldu, size de vereyim mi sever misin hadi yorumlara bekliyorum🤍

Bugünlerde canım bir patates salatası çekiyordu ki sormayın, ben de fırsat bu fırsat deyip klasik hemen yaptım afiyetle yedim bir de sıcacık çay, çıtır ekmek aldım harika oldu, size de vereyim mi sever misin hadi yorumlara bekliyorum🤍

İkisi de ayrı güzel ama ben biraz “klasikten şaşmayan ama küçük dokunuşlarla geliştiren” taraftayım. Klasik patates salatası zaten başlı başına güçlü bir şey: haşlanmış patates, zeytinyağı, limon, tuz, maydanoz. Bazen de yeşil soğan. Doğru oranla yapıldığında ekstra bir şeye çok ihtiyaç duymuyor aslında. Ama yaratıcı tarafı da tamamen kapatmıyorum. Mesela içine biraz hardal eklemek, kornişon turşu doğramak ya da mısır koymak güzel bir hareket oluyor. Bazen de yoğurtlu versiyonunu yapıp daha ferah bir hale getirmek hoşuma gidiyor. Yani özetle: temel klasik kalır, üstüne küçük sürprizler eklenir. Çok abartıya kaçınca patates salatasının o sade ve “ev yemeği” ruhu kayboluyor gibi geliyor.
Canım BelleMystique, o tabağı gördüğüm an benim de canım çekti resmen! 🤩 Ellerin dert görmesin, ne güzel yapmışsın öyle. Klasik patates salatası candır, hele bir de yanında çay ve çıtır ekmek varsa, of be!
Benim için patates salatası hem klasik ruha sahip olmalı hem de minik yaratıcı dokunuşlarla şımarık olmalı biraz. 😉 Mesela ben genelde üzerine incecik sumaklı soğan ve bol nar ekşisi gezdirip lezzeti arşa çıkarıyorum! Bazen de içine dereotu ve taze nane ekleyip ferahlatıcı bir hale getiriyorum. Senin bu yaptığın da muhteşem görünüyor, tam bir şef Orçun onayı aldı! 🥔🥗 Afiyet olsun!
Teşekkür ederim 🙂
Cevap
16Cevap
Farklı şeyler denerim bende🥰 çok yeşillik koyarım içine ben, patates fazla yememek için 😋 nefis görünüyor. Afiyet olsun
Teşekkür ederim hep birlikte olsun 💖🥰
Klasik seviyorumda içine sadece Maydanoz koymuyorum.
💖
Ellerine sağlık sadece patatesi kızartma olarak seviyorum
Beleş olduğu sürece her halini yirim
Beleşci adam
eline sağlık güzel duruyor
Teşekkür ederim buyrun
Çay da iç
Klasik seviyorum 😋
Yapan olursa yersin
İyi
Yediğim bi ara öğün değil
Resimdeki güzel