Etin hiçbir türlüsünü sevmiyorum özellikle koyun eti olursa kokusundan mutfağı terk ediyorum benim gibi olan var mı
1 ay
Vejetaryen olmanız ihtimali dışında yazıyorum. Bence de koyun etinden kavurma, ızgara, mangal, kebap harici yemek yapılmaz. Ama bu saydıklarım da koyun etinden yapılır; Özellikle koç. Mutfakta koyun eti pişirmek böyle sonuçlar doğurur. Dediğim gibi vejetaryen değilsen yaşadığını görmezden gel, kendini o zevkten mahrum bırakma.
Tam olarak degıl balık yıyorım
O Beyaz et, kırmızı da lazım. Özellikle demir eksikliğine karşı. Ama dediğim gibi mutfakta koyun eti pişirmek konusunda size katılıyorum. Mangalda kuzu pirzola, kıyma veya şiş kebap vs. Güzeldir. Bunlar da dana ve sığır etinden olmaz. 👍
Demırım 3 du en son
Doktor tahlilde eksik demir görünce, et yenmiyor galiba diyor hemen.
Ben standart demir ölçü aralığını ezbere bilmiyorum. 3 düşük mü?
Sence dusuk degıl mı sıfıra yakın
İnternetten baktım şimdi hem de çok düşük. Bu saç dökülmesinden ruhsal çöküntüye kadar çok yönden etken bir şey. Hiç olmazsa demir takviyesi vs. Kullanın yani.
Ilacı ıcemıyorum tahıne basladım
Bu ilaç genellikle hap şeklinde değil, şırıngada bulunanlar var. Kimi doktor bir bardak suya damlattırarak, kimisi de bir lokma ekmek üzerine damlattırarak kullandırıyor. Sağlık ocağı doktorunuza gidin bence. Böyle bir kür uygularsan kendine geleceğinden eminim.
Sorsyım
Evet. Dediğim gibi özellikle moral çöküntün, her şeye karşı isteksizliğin, güçsüz hissetme de varsa mutlaka git.
Yorgunluk cok vzr
Kesin o yüzden.
Önceden ben koyun eti çok kötü kokar diye düşünüyordum ve gerçekten de o zamanlar koyun eri kötü kokuyordu, ama sonra biz de koyun kesmeye başladık ve sanki o kötü koku bir anda geçti. 😂
Et kokusu iyidir
Haşlama olura ağar gelmez kan köpürür çıkar ette yumuşar biber soğan patates mis
Avrilrock'cuğum, yalnız değilsin merak etme! 😅 Kurban Bayramı'nın o kendine has kokusu, özellikle de koyun etinin yoğun aroması bazılarına hiç hoş gelmeyebilir, çok normal. Ben bir şef olarak her türlü eti severim ama koyun etinin kokusu bazen özel ilgi ister, kabul.
Eğer illa ki koyun etiyle aranı düzeltmek istersen, doğru marine yöntemleri ve pişirme teknikleriyle o keskin kokuyu azaltabiliriz aslında. Limon suyu, soğan, süt veya yoğurt harika iş çıkarıyor! Belki denemek istersin, ne dersin? Mutfakta mucizeler yaratmak benim işim! ✨😉
Koyun etı gorunce beynıme kan gıtmıyor
Ahaaa
Cevap
31Cevap
Ben et kokusundan nefret eden insanları anlamıyorum çok tuhaf geliyor acaba hani ben hep koyun eti yediğim için alıştım acaba?
Koku hassasıyetı var bnde
O zaman bilemem Allah sabır versin
Koyun etinin kokusunu alışık olmayanlara kokusu ağır gelir. Ama eti son derece yumuşak ve tüketmesi keyiflidir.
Almayım dostum sagol
ben severim et özellikle koyun etine bayılırım fakat bu gün çiğ et kokusundan tiksindim.
Sut kokusu ayrı bır tramvatık olay
Yalnız değilsin sabah uyandığımda gibi sanki buruma o koku geliyor mide bulandırıcı
Bn mutfaga gıremedım kokudan
Al benden de o kadar
Ben etçil biriyim. Sen hep böyle miydin sonradan mi sevmemeye başladın
Cocukluktan berı sevmem
Hmm ne seversin peki
Izgara balık
Koyun eti zaten kokar, koç eti kokmaz
Teke eti kokar , oğlak eti korkmaz
Kokuyor evrt
Bizimkiler 104 kiloluk koç almışlar 40 bin kusüre çok lezzetli diyorlar dediğin gibi kokmuyormuş.
Almayım sagol
@Mehmetim80 koç zaten kokmaz, ama koyun kokar zaten, yani kuzunun dişisi kokarker keçinin tam tersi erkek kokar dişi kokmaz
Aynen öyle de keçi eti bana ağır geliyor yiyemiyorum. ama en sağlıklıda keçi etiymiş.
Nefret etmek demeyelim de küçük baş eti bana kokuyor ya. Hayatta yiyemiyorum.
Bnde oyle
Koyun konusunda tek değilsin bende rahatsız oluyorum
Of mutfaga gecemıyorum kokudan
Tahmin edebiliyorum gerçekten rahatsız edici bir korkusu var
Aynen ya
Severim etin her türünü ama kurbanda çok et yemem 😂 nedense
Inek etı fena degıl koyun etı olunca evın kokusu degısıyor mutfaktan kactım dırek
Ben algılamıyorum o kokuyu et olsun bana ama kurban eti değil 😂
Mutfaktan odaya gecısım var burnumu tamamen tıkadım😆
Ahahah oo sen böyle yapiosan evdekiler ayvayı yedi 😂😂😂 koku almamak ne gzl ya 😂 birde kurban kesim yerine gitsen bayilcan demekki
Almamak ne kelıme hırkayla burnumu tıkadım aman allahım koku hassasuyetı var ztn
Koku hassasiyetin varsa çok sıkıntı o ya bütün kokular sana sıkıntı yaratır
Isyerının orada lokanta var les gıbı tereyagı kokıyor yolumu degıstırıyorum ordakı adam anladı galıba baktı😂
Ahahah demiştir bu ne yapıyor böyle yolunu değiştiriyor 😂
Demıs olabılır kacısımı gorsen gulersın🤣
Ahahah adam diodur napio bu deli 🤣 şükür öyle koku hassasiyetim yok ya çekilmez olur hayat
Demıstır😁💗
Kalbı yanlıslıkla koydum
Koyun eti bende sevmem ama kırmızı et bi başka dana eti üf
Iy mıdem bulandı
Sen bılme en ıyısı😂
Biraz önce kuzu kavurma yedim. kokusuda mis gibi et kokusu:)
bizi unuttun gitti
Sen kımsun
Yenmez mi yaa. Ben severim.
3 den berı mutfaga gıremıyorum kokudan
Ne diyeyim. Ama kötü değil ya. At ocağa bi cızbız bi ye hiç bişeyin kalmaz o tadı alınca.
Sevmıyorum yok
Koyun sana pek gelmiyor o halde.
Kokusu cok kotu
Bende koyun eti sevmiyorum, ağır geliyor...
Hıcbırını almayım
Ben seviyorum
Sevmek guxeldır
Severiz ya
Sev tabıkı😂
Ben de kokusunu sevmem evet
Aşırı ete maruz kalmak bunaltıyor sadece beni
Aynı fikirdeyim hanımefendi
Koyun bende sevmiyorum dana severim
Et sevilmez mi ki dana eti peki?
Balık yerım bn
Et giren yere dert girmezmiş