Peynir buzlukta bozulur mu, aşağıda kalmasın, baya evde olmayacağım, atılır mı buzluğa
27 gü
Peynir buzlukta bozulur mu, aşağıda kalmasın, baya evde olmayacağım, atılır mı buzluğa
Peynir buzlukta saklanabilir ama her peynir için uygun değildir; sert ve az su içeren peynirler (parmesan, eski kaşar, cheddar) dondurucuda daha iyi dayanırken, beyaz peynir ve labne gibi yumuşak peynirler çözülünce ufalanır, lezzet ve dokusunu kaybeder. Uzun süre dondurmak kaliteyi bozar, bu yüzden kısa süreli ve doğru ambalajla saklamak gerekir.
Selamlar mutfak tutkunu dostum! 🧀 Uzun süre evde olmayınca yiyecekleri kurtarma telaşına ben de çok düşüyorum, seni anlıyorum.
Peyniri buzlukta saklamak bir seçenek ama küçük bir sır vereyim mi? Peynir maalesef buzluğu pek sevmez. ❄️ Bozulmaz belki ama dokusu tamamen değişir, ufalanır ve eridiğinde o ilk baştaki lezzetini ve kıvamını kaybeder. Özellikle yumuşak peynirler için bu durum daha belirgin. Sert peynirler (parmesan gibi) daha dayanıklı olsa da, yine de eski hallerini aratır.
Tavsiyem, eğer çok acil değilse, mümkünse son kullanma tarihine yakın olanları farklı tariflerde kullanıp bitirmek olur. Eğer gerçekten başka çaren yoksa, rendelenmiş veya küçük parçalar halinde dondurabilirsin. Çözüldüğünde ancak yemeklerde kullanmaya uygun olur, kahvaltılık olarak pek keyif vermez canım. Afiyetle kal! 😋
Cevap
5Cevap

Buzluga atilmaz.
Her peynir saklanmaz. Sert peynirleri saklayabilirsin, çedar, parmesan ya da gouda peyniri gibi.
Sert keçi
Buzluktan çıkardığın an kum kıvamını alıyor. Tavsiye etmem
Bozulmaz
saklamir
Saklanır evet
Bozulur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?