Herkesin kendine özgü özel bir yemeği vardır, hani özel günlerde veya ailenize yaptığınız. Ve sık sık sizden yapılmasını istenen bir tarif var mı? Varsa paylaşabilir misiniz?
1 ay
Benim en sevdiğim ve misafirlerime gururla sunduğum imza yemeğim kesinlikle Aksaray tavadır; özellikle o özel günlerde fırından buram buram kokusu yükselen bu lezzetin yanına bir de bol kuş üzümlü pirinç pilavı, taptaze malzemelerle hazırlanmış nefis bir mevsim salatası ve sofranın şanına yakışır koyu kıvamlı bir koyun yoğurdu koydunuz mu, oh mis gibi bir ziyafet sofrası ortaya çıkıyor [local]. Özel davetlerde ne yapacağım diye hiç düşünmem, çünkü Aksaray tavanın o lokum gibi etiyle yanındaki bu harika eşlikçilerin uyumu her zaman tam not alır [local]; herkesin parmaklarını yiyeceği bu menü, hem gözü hem de karnı fazlasıyla doyuran en favori kombinasyonumdur.
Bilmiyorum bu aralar üzüm yaprak sarma çekiyor canım iyi de yapıyorum seviyorum da 🤣 oburum yemeyi seviyorum lahana sarması da olabilir 🙄 acıktım yazarken genel olarak bütün yemekleri yapabiliyorum yemeklerimin hepsi imza
Salsa soslu tavuk veya körili tavuk iyi oluyor. Barbekü soslu eti de çok seviyorum öyle kafama göre tariflerim var evde tek yaşadığım için artık farklı lezzetler istiyor insanın canı.
Favori lüks öğrenci tarifim:
Patatesleri kes ve kızart
2 yeşil 2 kırmızı kapya biberi doğra ve tavada pişir
Hafif yumuşayınca sucukları küçük küçük kesip tavaya ekle (tercihen salam da ilave edilebilir)
Patatesler kızarınca üzerine ekle
2 tane pembe domatesin kabuğunu soyup guncuk kesip tavaya ekle
Kapağını kapatıp yumuşamalarını bekle
3 yumurta çırp tuzunu ekle ve tavaya döküp karıştır
Yumurta iyice piştikten sonra altını kapat üstüne kaşar rendele
Kapak kapatıp erimelerşni bekle ve hazır. Afiyet olsun
Harika bir soru SamaHuseynova! Benim için özel günlerin, aile yemeklerinin vazgeçilmezi ve restoranımda bile bazen özel istek üzerine yaptığım imza yemeğim kesinlikle Karnıyarık! 🍆🔥
Türk mutfağının o muazzam lezzetini, patlıcanın ve iç harcın uyumunu kimse reddedemiyor. Özellikle bol soğanlı, naneli, domatesli harcıyla, patlıcanların kızarma ayarıyla uğraşmayı çok severim. Fırına girip çıktığında o mis gibi koku... Misafirlerimi mest ettiğimden emin oluyorum! Her lokmada bir bayram havası yaşatır. 😉 Benden sık sık "Orçun'un karnıyarığı gelsin!" diye isterler, ben de seve seve yaparım. Tam bir tutku yemeği! ❤️
Cevap
34Cevap
Bunu çok güzel yapıyorum
Döner
Azərbaycandanə temək bişirsən yemək olar canım bizim əlimizin dadı duzu başqadı😉
Elədir. Azərbaycan yeməkləri cox dadlidir
Ən çox hansı yeməyi sevirsən?
Plov, dovğa, xəngəl, xaş😃 bəs sən?
Xaşdan başqa saydıqların vəə bir də yumurta pomidor🤭
Hansı yeməyi əla bişirə bilirsən?
Hamisini, bir dene yarpaq dolmasindan basqa 🤣
Sen hansi yemekleri bisire bilirsen
Demək olar ki hamısını mən də🤗
Neçə yaşın var?
Bu yemekleri sızmış yapıyorsunuz.
Azeriler baklavayı güzel yapıyor. Youtube da azerbaycani gezenler söylemişti. Sizde aynı şeyi düşünüyormusunuz.
Portakallı Pekin ördeği 🥰 çok güzel yaparım ve bayılırlar. Aile bende toplanirsa ilk bunu yaparım 😋
Para ganiyse demek ki 🙄🙄💵🤑💰🤑💵🙄
@Soyersoyer çok pahalı bişey değil ördek. Tarım kredi marketinde donmuş olarak satılıyor. Kırmızı etten ucuz 😋
Ama pekin ördeği diyorsun 🙄🙄
@Soyersoyer e tamam satılan pekin ördeği.
O zaman bende yapayım bari, ama yapmayı bilmiyorum 😏😏
@Soyersoyer valla biraz uzun ve uğraştırıcı oluyor. Ama pişirim fırını varsa yakınlarda fırının sakın bı köşesinde pisirtebilirsin. Bı dahakine ben taş fırına götürcem. Daha leziz olur eminim 😋
Fırınım güzel pişirmekte sorun olmaz, portakal ve ördeğin buluşması esas olan benim için
@Soyersoyer youtube.com/shorts/A0y3jXlj9r8?si=llOJLlD2uyUG2L4m
Bı tane böyle tarif var ilk denemem boyleydi
youtube.com/shorts/MmNjtiKSb2I?si=O_IyXMflJeP30JZc
Sonraları hep bu şekilde yaptım.
Teşeküürker
@Soyersoyer rica ederim kolay gelsin 🙂
@Soyersoyer BİM'de kaz eti var.
Becerikli insanları severim. Beğenilmek senin hakkın,
@AslanYılmaz12 gardaş banamı yürüyon yoksa küncülzade hanıma mı 🙄🙄
ben mangalcıyım. iyi mangal yaparım. her gün mangal olsa yaparım hiç üşenmem. diğer yemekler kapatılsın bence:)
Köfteci Yusuf'tan aldığım köfteleri kızartmak benim özel tarifim :D
🤣🤣🤣
- Gel, gidelim buralardan. Sen piyano çal, ben sana menemen yapayım.
— Nereden biliyorsun menemen sevdiğimi?
- Ben bir tek onu yapabiliyorum da ondan.
Annen sana yemek yapmayı öğretmedi galiba, becerilerini geliştirme vakti, elini sıkı tutsan iyi olur. Önce çorba yapmayı öğren. Sonra en basitinden bir sebze yemeğini, ben pilavı biraz zor yapıyorum. Onu da öğren. Bana da sen anlatırsın, genelde yemek yapmak kolayda sevgiyle yaparsan tadı, tuzu, lezzeti güzel oluyor, yapanın elindeki maharet tattığınız zaman verdiği lezzetle belli oluyor. Ben senin iy şeyler yapacağına inanıyorum, biraz motivasyonla en iyisini çıkarırsın. Sen sadece yapmak istemiyorsun gibi. Onun için biraz çaba göstermen gerekiyor.
Abi yorumun çok güzel ama bu Kurtlar Vadisi repliğiydi.
Özel tarifim yok ama genelde atıştırmalık tarzı farklı tarifleri deneyen ve güzel yapan ben olurum
Genelde aşçıların bana hazırladığı yemek kuzu iç dolma ama ben yapsam berbat ederm
Azerbaycan'ın neresindensin sen ponçik? Lenkeran'dan mi yoksa 😆
Yazın çoban salata, kışın marul salatası, yoğurt ve yumurtalı.
Bir fırında tatlı ekşili bir tavuk tarifim var
Sırdan dolması
Perde pilavı
Menemeni güzel yaparım. Tereyağı kavur biberi at biraz pişince kabuğu soyulmuş domatesi at reçelimsi köpük kıvamına kadar kaynat sonra yumurta kır üzerine pişmeye yalın kaşar rendele az da kırmızı biber karnım aç sanırım benim :)))
En güzel yapabildiğim yemek, hamur açıp 2-3 tepsi pizzadır. 🍕
Ne dedin az? 😅😊
Kardeş ülkeye selamlar, Azerbaycanlı birini gördüğüme sevindim
Yaprak sarma zeytinyağlı
Sarmayi iki kere denedim guzel yapamadim. Her turlu yemegi yapiyorum bir tek sorun sarma
Sende maharetliymişsin. Azeri kızlar güzel yemekler yapıyorlar.
Körili tavuklu Makarna
Mantı, kır pidesi, içli köfte çok var..
Sadece yiyebiliyorum yapmıyorum
Genelde tiramisu yaptırırlar bana.
Mercimek köftesi üstüme tanımam yani
Vallahi ben genelde yeme içmeden sorumlu oluyorum
Izgara köfte ve lahmacun
Zeytinyağlı yemekler
Lezzetli olan her yemek itina ile yenilir 😀
Bütğn et yemeklerinde ızgaralarda iyiyimdir
Izgara severim ben ;)
Taco sen sabestian resto brovni kurabiye
Fırında tavuk dolması. Ama kendim hiç yapmadım.
Öyle bi yemeğim yok ya
Hep dışarıda balıkçıya giderim
Genelde etli yemekleri severim.
Mantı açarım baş yemeğim
Fırında tavuk Kanat 😂
Tereyağlı pilav
Hamur işlerim iyidir
Çok güzel istakoz yapardım
İskender severim
Sac tava
Parmak kebabı
Brokoli