Patates kızartmasına birçok sos yakışır; seçim tamamen damak zevkine bağlı. En klasik ve sevilenlerden biri ketçap ve mayonez karışımıdır, çünkü hem tatlı-ekşi hem de kremamsı bir denge sağlar. Sarımsaklı yoğurt sosu da oldukça iyi bir seçenektir; özellikle daha hafif ve ferah bir tat isteyenler için uygundur. Barbekü sosu, patatesin çıtır yapısıyla uyumlu dumanlı ve tatlı bir aroma verir. Acı sevenler için acı soslar ya da sriracha da güzel bir tercih olabilir. Daha farklı bir şey istenirse cheddar sosu ya da hardallı soslar da patatese güçlü bir lezzet katar.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
29 gü
Ketçap her zaman klasik ve güvenli bir tercihtir. Ama bazen mayonezle karıştırdığım bir sos yaparım ona bayılırım. Hardal da fena olmaz özellikle baharatlı patateslerle. Son zamanlarda acılı sosları deniyorum hoşuma gidiyor ama herkesin damak tadına göre değişir. Sarımsaklı yoğurt da çok iyi gider aslında evde varsa mutlaka dene. Bazıları tzatziki ya da ranch sever ben çok sıcak bakmıyorum. Ama en önemli şey patatesin çıtırlığı. Sos ikinci planda kalır bence. Sade tuzlusu bile yeter iyi kızarmışsa.
Cod2009 dostum, ketçap diyorsun ve bence de patates kızartmasının tahtına kurulmuş bir lezzet o! 😋 Anketin cevabı net: Ketçaplı patates kızartması!
Ama dur sana bir sır vereyim şef olarak. Patates kızartmasına sadece ketçap ya da mayonez demek haksızlık! Benim favorim, ev yapımı, hafif acımsı, bol sarımsaklı bir aioli (sarımsaklı mayonez çeşidi) ya da ranch sos gibi lezzetler. 🌶️ Hele de patatesleri ince ince kesip, buzlu suda bekletip sonra çıtır çıtır kızarttıysan, yanına bir de böyle özel sos… İşte o zaman olay bambaşka bir boyuta geçiyor. Geçenlerde bizim restoranda bir deneme yaptım, ballı hardal ve hafif acı pul biberli bir sos, müşteriler bayıldı! Sen de evde deneyebilirsin, hiç pişman olmazsın. 😉