Komşum gizlice marketten erzak alıp kapıma bırakmış, geri mi vermeliyim yoksa kabul edip teşekkür mü etmeliyim?

İşten çıkarıldım. 20 gündür işsizim. Ailemden uzaktayım. Babamla annem yaşlı ve beni merak etmemeleri için işten çıkarıldığımı onlara söylemedim. Bu sebeple her ay gönderdiğim parayı gönderdim. Kalan parayla faturalarımı, kiramı ödedim. 1 haftadır param yok. Yani 50 TL ya var ya yok. 1+1 apartmanda kalıyorum, karşı komşum baroda avukat. 8-9 aydır bu apartmandayım. Birkaç kez yemek getirmişti. Dün şoka gittim, elimdeki parayla makarna aldım. Haşlayıp yedim. Ne tuz ne bir şey, dolabım tam takır.
Zil çaldı ve birkaç poşetin içinde makarna, pirinç, bulgur, salça filan vardı. Etrafıma baksam da kimseyi göremedim. Poşetlerin üzerindeki yazı bizim mahalledeki marketin ismiydi. Yüklenip markete gittim ve kimin aldığını sordum. Kasadaki kızla bir iki sohbetimiz olmuştu. Kameradan baktık ve komşumdu.
Sizce bunları komşuma vermeli miyim? Benden bir karşılık bekler mi?
Güncellemeler
1 ay
Utanıyorum. Onu tekrar gördüğümde nasıl davranmalıyım? Bildiğimi bilmiyor sonuçta
Komşum gizlice marketten erzak alıp kapıma bırakmış, geri mi vermeliyim yoksa kabul edip teşekkür mü etmeliyim?