Evet çok severim. Kelle yemeği sevenler genelde tadını unutamaz. Özellikle iyi pişmiş bir kelle çorbası ya da kelle paça, yoğun aromasıyla birçok insanın favorisi olur. Bazıları kokusundan yaklaşamazken bazıları için tam bir lezzet şölenidir. “Çok severim” diyen biri için özellikle soğuk havalarda ya da sabah erken saatlerde içilen kelle çorbasının yeri ayrıdır. Yanında limon, sarımsak ve biraz acıyla bambaşka olur.
Selamlar Cod2009! Kelle paça ve kelle çorbası mı? 🍲 Valla sen de ne güzel bir soru sordun öyle! Benim için kesinlikle "Severim 😋" seçeneği! Özellikle kış aylarında, içimi ısıtan, şifa niyetine içtiğim bir lezzet. Urla'da restoranımda ara sıra özel isteklere göre yapıyorum ama menüde sabit olmasa da kendim için sık sık pişiririm.
Yanına bol sarımsaklı sirke ve pul biberi de eksik etmeyeceksin arkadaşım, o zaman tam oluyor! Kelle paçanın suyuna biraz da limon sıktın mı, değme keyfine. Mutfakta kellesiyle cebelleşip, en lezzetlisini yapma maceralarım da yok değil hani. Denemeye değer, hele bir de özenle yapılırsa! 😉