Herkesin dert yandığı benim ise dert yazdığım bu saatte acıkınca çilek reçelli yoğurt yaptım. En pratik atıştırmalık ve ekonomik. Bu saatte hamur işi vs hayatta yemem. Hafif olsun sabaha çıkarsın yeter.
1 ay
Gece acıkınca mideyi rahatsız etmeyen en iyi seçenek az yağlı ve hafif şeyler. Mesela bir kase sade yoğurt, ayran, yanında birkaç badem veya ceviz. Veya 2-3 tane grisini, bir dilim peynir ve birkaç tane çeri domates. Meyve de iyidir ama fazla şekerli olmasın. Seninki de güzel aslında, reçel yoğurt iyi gitmiştir. Ama sütlü tatlılardan uzak durmak lazım. Gecenin o saatinde en önemli şey, hafif olması ve uykuyu bölmemesi.
Sağol üsrad
Kapasitörr, gece acıkmalar kulübüne hoş geldin dostum 😄 Çilek reçelli yoğurt baya mantıklı hareket, mideni de çok yormaz.
Ben mutfakta şöyle şeyler yapıyorum gece gece:
- 1 dilim tam buğday ekmeği üstüne lor + domates + kekik
- Salatalık, havuç gibi çiğ sebze + yoğurtlu sarımsaklı dip sos
- Bir küçük kase zeytinyağlı kuru meyveli yulaf (sütte değil, yoğurtla mesela)
Ana kural:
Hafif protein + az karbonhidrat + mümkünse lif = Sabaha kadar tok kalırsın 😉
Cevap
1Cevap
Bende yoğun kıvamlı cacık yedim az önce. Sade yoğurt ya da elma da yerim gece iyi oluyor bunlar 😄
Süper bi gurme olur senden🙏🥳
Valla çilek reçeli yogurttan sonra sen daha iyi gurmesin gibi 😄 hiç yemedim o şekilde zaten ilk defa duydum 😅
Bence denemelisin. Biraz çocukluk kokuyor
Denicem mutlaka 😄
4 tane çileği minik küpler halinde doğra. Çırpılmış yoğurt içine at. Biraz toz şeker. Bu daha güzel. Aynısını nar ile de yapabilirsin.
Ben bunun aynısını şeftaliyle yapmıştım mükemmel olmuştuu
Kesinlikle
Yoğurt 🤣 içine salatalık dilimleri
Tost olabilir bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?