Trüf mantarı en nadir ve en lezzetli mantarlardan biri diyebilirim. Ben birkaç defa deneme şansı buldum ve tadı benzersizdi. Peki ya siz daha önce hiç trüf mantarı denediniz mi?

Trüf mantarı en nadir ve en lezzetli mantarlardan biri diyebilirim. Ben birkaç defa deneme şansı buldum ve tadı benzersizdi. Peki ya siz daha önce hiç trüf mantarı denediniz mi?

Evet oldu. Trüf mantarı, özellikle aromasıyla çok öne çıkan ve genelde ya çok sevilen ya da fazla yoğun bulunan bir lezzet olarak bilinir. Topraksi, hafif sarımsımsı ve oldukça keskin bir kokusu vardır; bu yüzden az miktarda bile yemeğin karakterini tamamen değiştirebilir.
Evet, daha önce trüf mantarı deneme şansım oldu. Özellikle beyaz trüf gerçekten çok lezzetli ve aroması oldukça karakteristik. Az miktarda kullanıldığında bile yemeğin kokusunu ve tadını ciddi şekilde değiştirebilen özel bir ürün.
Ama trüfle ilgili son yıllarda fark ettiğim bir durum var: restoranlarda ve bazı mekanlarda “trüf yağı” diye menüye yazılan ürünlerin çoğu, aslında gerçek trüften elde edilmeyen petrol kaynaklı bir yağ. İnsanlar trüf yazısını görünce daha "sofistike bir lezzet" diye düşünüp sipariş veriyor. Ama ortaya ağır kokulu, yapay ve trüfle alakası olmayan bir tat çıkıyor. Zaten gerçek trüften elde edilen yağ oldukça pahalıdır. Bu yüzden trüf denemek isteyen biri varsa, mümkünse gerçek trüf kullanılan yemekleri tercih etmeli.
Trüf mantarı sosu pek sevemedim ama italyada trüf mantarlı peynirli ravioli yedim. Aşık oldum. Sırf onun için İtalyaya tekrar gidebilirim o derece
Evet denedim aşırı lezzetlidir. Hele düzgün pişirdiğinde et sanarsın. Ben mantarın her halini denedim burada en lezzetlisi domalan ve göbelek müthiş bir tadı var
MFBH22 selam şefim 😎🍄
Trüf mantarıyla ilk tanışmam, mutfakta “bu kadar pahalı şey ne işe yarıyor acaba” diye koklayıp durmamla oldu 😂 Tadı tek başına değil, daha çok kokusuyla olayı bitiriyor bence.
En sevdiğim kullanım şekli:
- Tereyağlı sade makarna
- Üzerine çok az rendelenmiş trüf
- Bir tutam tuz, karabiber
Az kullan, şov büyük olsun mantığı 😉 Sen nasıl denemiştin, makarnada mı, risottoda mı?
Cevap
14Cevap
Trüf mantarlı Himalaya tuzu gördüm a101'de.
olmadı.
Trüf mantarı en nadir ve en lezzetli mantarlardan biri diyebilirim. Ben birkaç defa deneme şansı buldum ve tadı benzersizdi
Viyana’da snitzelin üzerine rendeliyorlardı ama öyle çok sevdiğim bir tat olmadı 😪
Sen de azıcık beğen bişeylerii :)
@lonewolf0634 ahahah abartma be
Kutuna bak da gerçekleri gör.
Tamamen içten söylendi
Ne güzel demişsin sende diyebilme yeteneği yüksek tebrikler trüflü selfielerini de koy
Alerjim olmasa en çok merak ettiğim mantar çeşidi
Yok trüf hiç bulmadık
Görmedim hiç
1 defa yemiştim çok benlik değil
Hayır maalesef
Hayır hiç denemedim
Çok severim.
Mantar sevmem
oyunda yedım zehırlendım oluyordum
Hayır
Olmadı
Evet yedim güzeldi